AKCIJA

Okrugli stol: Zatvor(eni) – umjetnički pogon

 

Udruga Skribonauti koja radi sa zatvorenicima i drugim marginaliziranim skupinama poziva na okrugli stol “Zatvor(eni) – umjetnički pogon – umjetnički i kulturni programi u zatvorima i kaznionicama” koji će se održati u ponedjeljak, 18. prosinca u 14 sati u dvorani Muller kina Europa.

Foto: Skribonauti

Okrugli stol se organizira u sklopu projekta “Kreativni zatvori” te će se na njemu predstaviti kulturni i umjetnički programi koji su se kroz 2017. godinu odvijali u zatvorima i kaznionicama u Lipovici i Požegi te zatvorima u Karlovcu i Remetincu.

Na okruglom stolu govorit će mentori/ice navedenih programa: vizualna umjetnica Dina Karadžić, voditeljica radionice animiranoga filma u Zatvoru u Zagrebu, novinarka Ljubica Letinić, voditeljica radijskog programa u kaznionici u Lipovici, kazališni redatelj Mario Kovač, voditelj radionice kreativnog pisanja u Karlovcu, te Luiza Bouharaoua i Paula Zore, voditeljice književnog kluba u Kaznionici u Požegi.

Okrugli stol ima svoj cilj predstaviti modele, metode i oblike umjetničkog i kulturnog rada u zatvorskom sustavu te otvoriti diskusiju o razvoju postojećih modela suradnje između umjetnika/ica i kulturnih radnika/ica i zatvorenika/ica te o mogućnostima njihove implementacije u drugim kaznenim i odgojnim zavodima.

TAGOVI

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close