AKCIJA

Lupiga pokrenula crowdfunding kampanju – IMA NAS!

 

„Lupiga nema pare ali ima drugare. Ima nas!“, kažu novinari, urednici ali i drugi kulturni radnici i radnice koji su odlučili sudjelovati u crowdfunding kampanji portala Lupiga.com, pokrenutoj 19. decembra.

Neprofitni medij Lupiga.com započeo je crowdfunding kampanju za svoj opstanak. Radi se o jednom od najdugovječnijih neprofitnih medija na ovim prostorima, izgrađenog uglavnom volonterskim radom u periodu od preko 16 godina. Kampanja traje od 19.12. do 19.1., a Lupigi je potrebno 19.999 dolara – polovica sredstava potrebnih za godišnje funkcioniranje redakcije.

Udar desnice na javne i neprofitne medije, koji trenutačno provodi aktualna ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, a započet je s njenim ‘predšasnikom’ Hasanbegovićem, ima za cilj lišiti neprofitne medije javnog financiranja te na taj način ograničiti prostor kritičke misli kao i razvoj platformi za alternativne političke, ekonomske i kulturne koncepte i prakse.

Više o cijeloj kampanji možete pročitati na Lupiga.com, a uključiti se u kampanju ovdje. Očekuju vas lude nagrade, takozvani ‘perkovi’, poput “Volim te k’o malo vandalizma” koji nosi 5 stickera Lupige ili pak “dezerterskog perka” koji nosi čašu crnog vina u Jazz baru u Frankfurtu. Ako trenutačno niste u mogućnosti donirati, dovoljno je da o Lupiginoj kampanji proširite glas.

Podržite neprofitne medije, podržite Lupigu!

 

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close