AKCIJA

Natječaj virtualnog muzeja Dotrščina

 

Virtualni muzej Dotrščina od 2012. provodi projekt privremene memorijalne umjetničke intervencije na području spomen-parka Dotrščina u Zagrebu, u svrhu vraćanja spomen-parka u kolektivnu memoriju. Natječaj za ovogodišnju umjetničku intervenciju traje do 21. travnja.

 

Foto: Facebook stranica “Virtualni muzej Dotrščina”

 

Virtualni muzej Dotrščina i Vijeće srpske nacionalne manjine grada Zagreba raspisuju javni natječaj za privremenu memorijalnu umjetničku intervenciju na prostoru spomen-parka Dotrščina u Zagrebu! U pozivu natječaja naglašeno je kako se posebno potiču radovi koji imaju edukativnu dimenziju, iako to ne isključuje druge umjetničke pristupe i prakse. Natječaj je otvoren do 21. travnja 2018. godine.

Kako se može pročitati na Facebook stranici Virtualnog muzeja Dotrščina, u okviru aktivnosti muzeja od 2012. godine na prostoru parka izvode se privremene memorijalne umjetničke intervencije, a projekt je pokrenut s ciljem vraćanja spomen-parka u kolektivnu memoriju. Osim umjetničkih intervencija na prostoru parka, muzej djeluje i kroz privremene postave u javnom prostoru grada i druge aktivnosti, poput komunalnih inicijativa usmjerenih na obnovu i poboljšanja parka te organizaciju godišnje memorijalne utrke u suradnji s Jesenjom ligom Dotka. Do sada su u okviru projekta realizirane intervencije autora Saše Šimprage, Davora Sanvincentija, Slavena Tolja, Danijela Kovača i Zorana Pavelića.

Spomen-park Dotrščina mjesto je gdje se tijekom Drugog svjetskog rata dogodio najmasovniji zločin u povijesti Zagreba, a to je mjesto ujedno i jedno od najvećih stratišta u Hrvatskoj. Za vrijeme ustaškog režima na tom je prostoru ubijeno više tisuća građana, ponajviše Zagrepčana. Upravo je zato izrazito bitno povećavati svijest građana o spomen-parku Dotrščina i nikada ne zaboraviti u čiju je čast on izgrađen.

 

 

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close