AKCIJA

Mimohod – sjećanje na heroje antifašističke borbe

 

SABA RH, ZUABA Zagrebačke županije i Grada Zagreba i ostale udruge SABA RH, organiziraju po prvi put u Hrvatskoj Mimohod – sjećanje na heroje antifašističke borbe.

Foto: Sputnik International

Mimohod – sjećanje na heroje antifašističke borbe, održat će se 8. svibnja, od 11 do 13 sati. Hodat će se od Trga žrtava fašizma do Trga Republike Hrvatske (bivši Trg maršala Tita).

Akcija prikupljanja fotografija i osnovnih podataka predaka (godina rođenja i smrti, zvanje, jedinica) traje od 1. ožujka u svim zagrebačkim udrugama antifašističkih boraca i antifašista.

Mimohodi sjećanja na heroje antifašističke borbe odvijaju se između 7. i 9. svibnja u čast i sjećanje na sve one koji su pokazali hrabrost tijekom najstrašnijeg perioda u našoj novijoj povijesti. Prvi tzv. Mimohod Besmrtne pukovnije održan je 2012. godine u Tomsku u Rusiji te je prerastao u tradiciju koju je prihvatilo više od 60 zemalja svijeta.

 

 

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close