TEKST

Oliver Frljić nagradu “Nada Dimić” podijelio s Mrežom antifašistkinja Zagreba

 

Ovogodišnja nagrada građanki i građana Zagreba “Nada Dimić” dodijeljena je kazališnom redatelju Oliveru Frljiću za predstavu “Šest likova traži autora” te novinarki Sanji Despot za seriju tekstova u kojima je raskrinkala namjere i pozadinu organiziranja klerikalne desnice protiv Istanbulske konvencije.

Foto: Facebook stranica “Nagrada Nada Dimić”

Nagradu Nada Dimić osnovao je 2017. godine Fond za druge kao poticaj civilnim inicijativama i umjetnicima koji surađuju na polju suvremenog kulturnog i umjetničkog stvaralaštva i koji se “svojim radom odupiru sužavanju umjetničkih sloboda te poslušničkom pristajanju na šutnju što vodi ka brisanju smisla umjetničkog propitivanja i širenja društvenih sloboda uopće.”

Ovogodišnji dobitnik Oliver Frljić svoju je nagradu odlučio podijeliti s Mrežom antifašistkinja Zagreba. U intervuju za portal Lupiga izjavio je: “Nagrada mi znači jako puno jer predstavlja potpuno drugačiji sistem vrijednosti u odnosu na cehovske nagrade koje se dijele po principu “ti meni-ja tebi”. Znam da je nagrada nastala kao reakcija na ono što se dogodilo prošle godine kada je Jakov Sedlar dobio Nagradu Grada Zagreba. Time je, kao što je i pisao jedan tjednik, ona postala Nagrada smrada Zagreba jer je time i službeno u društveni prostor pušten kužni zadah historijskog revizionizma i negacionizma holokausta. Drago mi je ako ova prekrasna cigla može taj proces makar malo zaustaviti. Premalo je vremena prošlo otkad sam saznao da sam dobio nagradu da bih znao s kime bih je podijelio, ali svakako bih volio da novčani dio ode onima koji se doista bore protiv fašizacije Hrvatske.”

Foto: MAZ

Ovim se putem zahvaljujemo organizacijskom odboru na  inicijativi, no prije svega Oliveru Frljiću na ovoj gesti kojom je prepoznao naš rad. Nagradu ćemo iskoristiti za organiziranje ovogodišnjeg Marša solidarnosti koji će se održati u rujnu povodom Svjetskog dana akcije za siguran i legalan pobačaj, a bit će posvećen i borbi za ženska reproduktivna prava. Marš ćemo organizirati u suradnji s Platformom za ženska i reproduktivna prava, a cjelokupan iznos nagrade utrošit ćemo na njegovu organizaciju.

Smrt fašizmu, sloboda narodu!

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close