AKCIJA

Tribina: Spol i rod

 

Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu u organizaciji Inicijative za feministički Filozofski održava se 6. lipnja u 20 sati tribina Spol i rod.

 

Izvor: Facebook

 


“Inicijativa za feministički Filozofski organizira 6. lipnja u 20 sati u dvorani 7 Filozofskoga fakulteta tribinu Spol i rod na kojoj će govoriti dr. sc. Nataša Jokić Begić, dr. sc. Željka Kamenov i dr. sc. Ana Maskalan, a njihov će razgovor moderirati Andrea Anđelinić, članica Inicijative. Tribina se trebala održati u organizaciji Hrvatskog bioetičkog društva, ali je otkazana zbog, kako navode organizatori, „političnosti” teme, pa su se članovi Inicijative odlučili angažirati kako bi se ova tribina – ne unatoč, nego upravo zbog svoje političnosti – ipak održala i kako bismo pružili priliku znanstvenicama, ljudima koji su se u svojemu radu susretali upravo s pojmom roda i načinima na koji se on u društvu realizira, da argumentirano i dijaloški rasprave o odnosu roda i spola, o problemima koji nastaju uslijed njihovoga prisilnoga poistovjećivanja i o rodnoj problematici i kontroverzama koje se za nju vežu unutar hrvatskoga konteksta.”

 

 

 

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close