AKCIJA

U Zagrebu održana 17. Povorka ponosa

 

Jučer je u Zagrebu održana 17. Povorka ponosa. Ovogodišnja će povorka ostati upamćena kao brojna i vesela te vizualno možda i najmaštovitija do sada. 

Zagrebački Pride ove je godine održan pod motom “Da nam živi, živi rod”, a desetak tisuća sudionika pokazalo je da ih vjerski fundamentalisti i agresivna desnica ne mogu zaplašiti.

Foto: MAZ

Organizatori su naglasili da su rodna ravnopravnost i raznolikost daleko više od spola koji dobijemo pri rođenju te da svaka osoba mora imati pravo na svoj (rodni) identitet, koji mora u potpunosti biti društveno i pravno priznat. Zatražili su omogućavanje slobodnog donošenja odluke o rađanju, da se prestane s referendumima usmjerenima zatiranju ljudskih prava i prava žena te da se kroz novi obiteljski zakon prizna pravo na građanski brak svim parovima, bez obzira na njihov spol i rod. Također su zatražili da se svim transrodnim osobama u Hrvatskoj omogući bezuvjetno zakonsko priznanje roda.

U ovogodišnjoj povorci sudjelovali su brojni strani veleposlanici i političari opozicije, mnoge poznate osobe te mnogo mladih ljudi, koji su svojom brojnošću vjerojatno nadmašili sve dosadašnje Povorke ponosa, što posebno daje nadu u bolje sutra.

Jučer je Zagreb pokazao da želi biti otvoreniji i bolji za sve svoje stanovnike, Zagreb je uvijek bio i ostaje – nepokoreni grad.

Foto: MAZ

 

 

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close