AKCIJA

Dan antifašističke borbe u Zagrebu

 

Proslavimo zajedno Dan antifašističke borbe u petak 22. lipnja na Trgu maršala Tita. Danom antifašističke borbe obilježavamo formiranje Prvog sisačkog partizanskog odreda u šumi Brezovica pored Siska te početke organiziranog otpora protiv fašizma na ovim prostorima.

Foto: Facebook stranica “Trg je naš”

U petak 22. lipnja s početkom u 20 sati u Zagrebu na Trgu maršala Tita održat će se obilježavanje Dana antifašističke borbe. Uz razne govornike, recitacije te glazbene točke proslavit će se dan kada je u šumi Brezovica kraj Siska osnovan Prvi sisački partizanski odred.

S obzirom na sve snažnije retrogradne pojave i društvu te sve jači historijski revizionizam koji umanjuje značaj Narodnooslobodilačke borbe i njezinih sudionika više nego ikad potrebno je njegovati sjećanje na tu borbu i na te ljude. Upravo zato se vidimo u petak na Trgu maršala Tita u 20 sati!

Smrt fašizmu – sloboda narodu!

 

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close