AKCIJA

Protestno druženje inicijative Vratite magnoliju — “Ostavka i odgovornost!”

 

Inicijativa Vratite magnoliju ponovno održava redovito protestno druženje u srijedu 12. rujna u 18 sati na Trgu žrtava fašizma. Osim toga što se ništa nije promijenilo po pitanju devastacije Trga žrtava fašizma, povod za protestno druženje ovoga puta je i sjednica Gradske skupštine grada Zagreba koja je zakazana za četvrtak, a na kojoj će se raspravljati o prijedlogu Zaključka o unapređenju prostornog planiranja prometnog sustava na području Donjeg grada. 

Foto: Facebook event “Ostavka i odgovornost!”

Prenosimo poziv na još jedno u nizu protestnih druženja inicijative Vratite magnoliju kojima se nastoji ukazati na netransparentno i neplansko upravljanje gradom i njegovim javnim površinama. Osim devastacije Trga žrtava fašizma ovoga puta protestno druženje održava se i zbog sjednice Gradske skupštine grada Zagreba na kojoj će jedna od tema biti i novi prijedlog Zaključka o unapređenju prostornog planiranja prometnog sustava na području Donjeg grada. Ukoliko novi prijedlog bude usvojen, otvara se mogućnost izgradnje novih javnih garaža na području Donjeg grada. Opis eventa prenosimo u cijelosti te se vidimo u srijedu u 18 sati na Trgu žrtava fašizma!

“Dok gradonačelnik s jedne strane nasilno provodi suludi projekt tzv. Pješačkog centra izvrsnosti u kojem bi se pješaci trebali opušteno šetati između dvije tramvajske i tri automobilske trake, istovremeno u centar planira dovesti još više automobila. Naime, za četvrtak je zakazana sjednica Gradske skupštine na kojoj će se raspravljati o prijedlogu Zaključka o unapređenju prostornog planiranja prometnog sustava na području Donjeg grada. Ukoliko se izglasa Zaključak kakav je predložen otvara se mogućnost izgradnje novih javnih garaža na prostoru Donjeg Grada.”

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close