AKCIJA

Tribina: Glasno o pobačaju

 

 

Pozivamo vas u petak, 21. rujna u 18:30 u dvorani D3 zagrebačkog Filozofskog fakulteta na tribinu u organizaciji Mreže antifašistkinja Zagreba i Platforme za ženska reproduktivna prava.

Kako se privatizacija javnog zdravstva odrazila na dostupnost ginekološke zaštite i pobačaja?

Zašto se na Medicinskom fakultetu o pobačaju i spolno odgovornom ponašanju govori malo ili nimalo?

Koje će teme nadolazeći Marš solidarnosti: Glasno o pobačaju problematizirati?

 

Odgovore saznajte u petak, 21. rujna u 18:30 u dvorani D3 zagrebačkog Filozofskog fakulteta.

 

Na tribini govore:

Ana Vračar, članica BRID-ove istraživačke grupe za zdravstvo, koja će predstaviti opći okvir zdravstvenog sustava. Od ranih faza privatizacije (koje dijelove zdravstva je ona najviše pogodila, koje društvene skupine su ostale najizloženije?), do problema ginekološke službe u sklopu primarne zdravstvene zaštite (na koji način se uvođenje privatnih ordinacija odrazilo na dostupnost ginekološke zaštite, redovito obavljanje pregleda, zdravstvenu edukaciju i informiranje?). Na koncu, kako se opisane promjene nadovezuju na jačanje konzervativnih struja koje ciljaju na zdravlje žena?

Iva Miloš, studentica medicine, koja će prikazati situaciju na Medicinskom fakultetu: Zašto se o reproduktivnom zdravlju predaje se tek na 5. godini u sklopu kolegija Ginekologija i opstetricija? Zašto se na Medicinskom fakultetu o pobačaju i spolno odgovornom ponašanju govori malo ili nimalo? Kakav je odnos prema prizivu savjesti? Kako se, na koncu, studenti i studentice informiraju o navedenim temama izvan okvira službene politike fakulteta?

Jelena Tešija, novinarka i aktivistkinja, koja će ispred Platforme za reproduktivna prava predstaviti nadolazeći Marš solidarnosti kojem je u fokusu pravo na pobačaj. Iznijet će i glavne teme koje će Marš problematizirati, uključujući stigmatizaciju i (ne)dostupnost pobačaja, kao i problem priziva savjesti.

Tribinu moderira Silvija Martić iz Mreže Antifašistkinja Zagreba

Nakon tribine pozivamo i na neformalno druženje u KSFF-u.

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close