AKCIJA

12. Vox Feminae festival

 

Dvanaesti po redu Vox Feminae festival održat će se od 3. do 7. listopada 2018. godine u prostorijama CeKaTe-a te društveno-kulturnog centra “Šesnaestica”.

Foto: Facebook event “12. Vox Feminae festival”

Vox Feminae festival ove se godine održava dvanaesti put uz vrlo bogat i zanimljiv program. Vidimo se u prostorijama CeKaTe-a na Trešnjevci te u društveno-kulturnom centru “Šesnaestica”!

“Po dvanaesti put slavimo stvaralaštvo žena uz umjetnice, kreativke, teoretičarke, redateljice i glazbenice na zagrebačkoj Trešnjevci! VoxFeminae festival od 3. do 7. listopada zauzima CeKaTe i društveno-kulturni centar “Šesnaestica”.

Strašne žene uvijek su bile srž VFF-a, a jednoj od njih posvećujemo festivalsko otvorenje u CeKaTe-u 3. listopada u 18h. Uz projekciju filma “Tajni svjetovi Ursule K. Le Guin” i popratnu panel raspravu (autorice Milena Benini, Irena Rašeta, Marija Mihaela Perković) prisjetit ćemo se ove velikanke SF i fantasy književnog žanra kao i skrenuti pozornost na druge bitne žene znanstvene fantastike.

U sklopu otvorenja programa u Šesnaestici će se moći pogledati izložba ilustratorice Ane Kovačić “Njezin panteon (Vidjet ćeš ti svoga boga!)”, inače autorice ovogodišnjeg vizualnog identiteta festivala.

Osim toga, u pet festivalskih dana pripremile smo vam podjednako raznolik i interesantan program:

// učimo o feminističkim intervencijama u hrvatsku umjetnost 21. stoljeća uz Petru Šarin
// gledamo izvrsne umjetničke izvedbe, ove godine uz Teatar Mašina igre (izvedba “Pod naponom”) te Vesnu Mačković (performans “naša Lijepa”)
// slavimo 21 godinu djelovanja udruge CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje
// uz sveučilišnu profesoricu i književnicu Lidiju Dujić razmatramo posljedice feminiziranja novinarske struke
// slavimo tijela i vagine u kreativnoj radionici Lane Kunštek i Andree Weiss Sadeh
// izrađujemo vlastite religijske ikone uz Anu Kovačić
// učimo o projektu Žene BiH i strašnim ženama Bosne i Hercegovine
// gledamo izvrsne dokumentarne i igrane filmove međunarodne produkcije (u slučaju lijepog vremena u kinu na otvorenom); poput finalista Tribece ‘Zovi je Ganda’
// program za najmlađe (i one koji vole sve što je “big in Japan”) uz udrugu Kozlici i kamišibaj teatar
// partyjamo u seksi festivalskom klimaksu uz Zbeletron
// igramo društvenu igru Fierce Women i kviz”

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close