AKCIJA

Prosvjed Doživi mirovinu! I tebe se tiče!

 

U subotu, 20. listopada 2018. u 12 sati na Europskom trgu u Zagrebu tri sindikalne središnjice, NHS, SSSH i MHS, organiziraju prosvjed protiv aktualne mirovinske reforme. Dođite na prosvjed, i vas se tiče!

Izvor: Facebook

U nastavku vam prenosimo njihov poziv i glavne točke :

Doživi mirovinu – I TEBE SE TIČE! NE radu do 67!
Dođi na PROSVJED protiv prijedloga mirovinske reforme u subotu, 20. listopada 2018. u 12 sati na Europskom trgu u Zagrebu.
 

 – Ako si za vraćanje dobi na starosnu mirovinu na 65 godina života – DOĐI NA PROSVJED, I TEBE SE TIČE! 

 – Ako si protiv povećanja penalizacije za prijevremeno umirovljenje, a za sankcioniranje poslodavaca koji prisiljavaju radnike na ranije umirovljenje – DOĐI NA PROSVJED, I TEBE SE TIČE! 

 – Ako smatraš da je 60 godina života i 41 godina radnog staža sasvim dovoljno za ostvarivanje starosne mirovine bez penalizacije – DOĐI NA PROSVJED, I TEBE SE TIČE! 

 – Ako si protiv smanjenja izdvajanja za 1. stup međugeneracijske solidarnosti zbog povećanja izdvajanja za 2. mirovinski stup – DOĐI NA PROSVJED, I TEBE SE TIČE! 

 – Ako smatraš da mirovine za posebne kategorije korisnika treba izdvojiti u zaseban stup i uskladiti s općim pravilima za umirovljenje – DOĐI NA PROSVJED, I TEBE SE TIČE! 

 

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close