AKCIJA

Zagreb ponovo fijuče! — FIJUK ZG #3

 

Nakon jednogodišnje stanke, Mreža antifašistkinja Zagreba ponovo priređuje Fijuk ZG — jednodnevni sajam DIY tiskovina, zagrebačku varijantu beogradske Fijuk prodavnice, popularnog događanja koje se u susjedstvu odvija godinama. U dogovoru s beogradskim drugaricama i drugovima, MAZ je na proljeće 2017. potaknuo Zagreb da fijuče, a poslije prvog, proljetnog, i drugog, jesenskog Fijuka ZG, sad slijedi novi jesenski, Fijuk ZG #3 za 2018., s idejom da fijukanje kod nas uhvati ritam od 3 do 4 sajma godišnje. Novi dom Fijuka ZG (poslije uspješne suradnje s galerijom Greta) je Zelena akcija (Frankopanska 1), gdje će se stvar održati u subotu, 1.12. od 12 do 20 h, nakon čega slijede večernji performans i druženje uz prikladna osvježenja.

Fijuk ZG jednodnevni je sajam DIY tiskovina u širokom smislu riječi: knjiga, fanzina, knjiga umjetnika/ica, plakata, grafika, tekstila (majici, torbi, itd.), naljepnica, prišivaka i svih drugih vrsta publikacija. Također, Fijuk ZG namijenjen je i izdavačima i entuzijastima koji se ne bave nužno DIY tiskom u užem smislu, ali objavljuju naprednu te slobodarsku literaturu i/ili u velikoj mjeri funkcioniraju izvan standardnih tokova distribucije i knjižarske branše. Last but not least, u tiskovine ubrajamo i nosače zvuka: ploče, kazete i CD-e lokalnih nezavisnih glazbenih izdavača, koji će s nama po drugi put fijukati. Sav prihod od prodanih tiskovina i rukotvorina ide, naravno, njihovim autorima, dok će ostale donacije biti uložene u daljnji predani rad MAZ-a i drugarskih, naprednih grassroots organizacija. SF-SN!

*U održavanju programa uvijek su moguća određena last minute iznenađenja!

— SUDIONICI/E SAJMA (12—20 h):

ACTIVE DISTRIBUTION PUBLISHING (Bristol)
http://www.activedistribution.org

ANARHIJA / BLOK 45 (Beograd / Zagreb)
https://anarhija-blok45.net1zen.com

ŠTO ČITAŠ? (ZG)
https://www.stocitas.org
facebook.com/pages/knjižara-i-antikvarijat-Što-čitaš/697687123601974

KOMIKAZE (ZG)
https://komikaze.hr
facebook.com/komikaze.hr

SITO(S)TISAK (ZG)
https://attack.hr/sitostisak
https://vizkultura.hr/sitostisak

SLUŠAJ NAJGLASNIJE! (ZG)
https://listenloudest.bandcamp.com
facebook.com/Slušaj-Najglasnije-Listen-Loudest-103211269773002

DOOMTOWN RECORDS (ZG)
https://doomtownrecords.bandcamp.com
facebook.com/doomtownrec

THIS TOWN NEEDS POSTERS (Sisak / Zagreb)
http://thistownneedsposters.com
facebook.com/thistownneedsposters

ENA JUROV (Zadar / Zagreb)
http://enajurov.com
leisoledianarchia.bandcamp.com

BEK KOLEKTIV (ZG)
https://bekkolektiv.com/hr
facebook.com/BEKkolektiv

ZIN ZIN (Rijeka)
facebook.com/ZinZinfanzin

Đ24 (ZG)

BOJAN RADAŠINOVIĆ (ZG)
http://budidobro.com/knjiga-za-djecu

NOGOMETNI KLUB “ZAGREB 041” (ZG)
http://nkzagreb041.hr
facebook.com/nkzagreb041

MREŽA ANTIFAŠISTKINJA ZAGREBA (ZG)
https://www.maz.hr
facebook.com/antifamrezazg

 

— PERFORMANS (21 h —):

TRIBAL DANCE SESSION uz Sarasvati, Vermilion, TribAllure, Nipriye i Walde te special guest stars Barbaru Majnarić i Nikolu Švendu. Ne propustite!

https://www.facebook.com/Waldedancers/
https://www.facebook.com/nipriye/
https://www.facebook.com/TribAllure-363096537371296/
https://www.facebook.com/sarasvatitribe/
https://www.youtube.com/watch?v=AT0jAEd87q0

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close