AKCIJA

Natječaj Virtualnog muzeja Dotrščina 2019

 

Virtualni muzej Dotrščina i Vijeće srpske nacionalne manjine grada Zagreba raspisuju javni natječaj za privremenu memorijalnu umjetničku intervenciju na prostoru spomen-parka Dotrščina u Zagrebu. Natječaj je otvoren do 24. ožujka. Produkcijski proračun iznosi 5 000 kn bruto, koliko iznosi i honorar za umjetnički rad.

 

Foto: Facebook stranica Virtualni muzej Dotrščina

Virtualni muzej Dotrščina i Vijeće srpske nacionalne manjine grada Zagreba raspisuju javni natječaj za privremenu memorijalnu umjetničku intervenciju na prostoru spomen-parka Dotrščina u Zagrebu.

Cilj ovog natječaja je posredstvom suvremene umjetnosti i razvoja suvremenih načina bilježenja sjećanja u javnom prostoru, profilirati spomen-park Dotrščinu kao živo mjesto sjećanja na žrtve fašizma.
Ovogodišnji natječaj posebno potiče radove koji će se uz temu žrtava fašizma baviti i temom revizionizma. S promjenom političkog sustava, od 1990-ih godina Dotrščinu više ne posjećuju organizirane školske grupe. Korak dalje, manipulacija žrtvama dosegla je svoj maksimum kada je tzv. Vukojevićeva komisija Sabora sve fašističke žrtve na Dotrščini pripisala partizanima. Danas je Hrvatska zemlja u kojoj se ekshumirani ustaški vojnici pokapaju uz najviše državne počasti, kao što je to bio slučaj u rujnu 2018. Traže se radovi koje će reagirat na takve nazadne prakse u kontekstu dotrščinske tragedije.

Natječaj je otvoren do 24. ožujka,a rad treba biti realiziran i prezentiran javnosti na lokaciji parka, u subotu, 21. rujna 2019., tradicionalno povodom Svjetskog dana mira.

Tijekom trajanja natječaja, u subotu, 2. ožujka 2019. u 12 sati na glavnom ulazu u park održat će se tura po parku za zainteresirane sudionike natječaja.

Više informacija o Dotrščini može se pronaći u tematu Dotrščina: http://www.zarez.hr/arhiva/373.

Detaljnije aktivnosti Virtualnog muzeja Dotrščina pratite na Facebooku.

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close