AKCIJA

Izađimo na ulicu glasne i borbene

 

8. mart simboličko je, ali i stvarno mjesto okupljanja borbi za bolji svijet. Sve borbe – za prava žena, za javne resurse i usluge, za humane uvjete rada, za slobodu i autonomiju – prožimaju se u jednu borbu. Osmomartovski noćni marš dio je te borbe – borimo za naša prava danas, ali i za prava budućih generacija.

Foto: Silvija Jakovljević

Ove godine razloga za marširanje je i previše.

Saborske zastupnice i političarke izjavljuju kako je pobačaj ravan ubojstvu te uspoređuju prekid trudnoće s očevim bacanjem četvero djece s balkona s namjerom da ih ubije.

Ministar izjavljuje kako će u pripremi zakona o pobačaju biti uključena i Katolička crkva.

Posljednja istraživanja pokazuju kako gotovo 60% ginekologinja i ginekologa odbija raditi svoj posao kada je u pitanju pobačaj na zahtjev te tako ženama uskraćuju zdravstvenu skrb.

Žene se i dalje percipira kao roditeljice i njegovateljice nacije.

Rodno uvjetovano nasilje i dalje prolazi nekažnjeno.

Svakodnevno se događaju žestoki fašistički napadaji na sve Druge i drugačije.

Zato marširajmo GLASNE I BORBENE! 

Neka se čuje naš glas, ali i glas svih onih koji moraju šutiti i trpiti. Živio 8. mart!

Sve informacije pratite na Facebook eventu. Ruta: Trg žrtava fašizma (okupljanje u 18 sati) – Ulica Franje Račkog – Jurišićeva – Trg – Ilica – Gundulićeva – Masarykova – Teslina – Zrinjevac.

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close