AKCIJA

Poziv na radionicu medijskog izvještavanja o diskriminaciji i govoru mržnje

 

Centar za mirovne studije, Kuća ljudskih prava Zagreb, GONG i Hrvatsko novinarsko društvo pozivaju vas na radionicu za novinarke i novinare, urednike i urednice te studente i studentice novinarstva „Medijsko izvještavanje o diskriminaciji i govoru mržnje“.

Jednodnevna radionica će se održati u subotu, 27. travnja od 9.30. do 16.30. sati,  u prostorijama Hrvatskog novinarskog društva. Broj sudionika i sudionica je ograničen, a prijavu možete poslati do 19. travnja na prijave@cms.hr – potrebno je navesti ime i prezime, godinu studija i studij odnosno, trenutno zaposlenje.

Radionica se održava u cilju prenošenja znanja i vještina u području suzbijanja diskriminacije, slobode izražavanja i suzbijanja govora mržnje u novinarskom izvještavanju i u medijima. Sudionici i sudionice radionice će se kroz izlaganja i praktičan rad dobiti uvid u područje diskriminacije i govora mržnje u medijima te kroz analizu pozitivnih i negativnih primjera postojećih pisanih i audiovizualnih medijskih sadržaja definirati na koji način pristupati temama koje se tiču marginaliziranih društvenih skupina.

Također, dobit će odgovore na pitanja kome se možemo obratiti kada smo svjedoci diskriminacije te kako prenositi teme koje su vezane za marginalizirane društvene skupine.

Radionicu će voditi aktivisti i aktivistkinje iz organizacija sa dugogodišnjim iskustvom u temama slobode izražavanja i diskriminacije te novinarka Barbara Matejčić koja je prepoznata po svom profesionalnom praćenju tema vezanih uz diskriminaciju i ljudska prava, s novinarskim iskustvom u tiskanim medijima i na internetskim portalima.

Radionica je besplatna, a sudionicima i sudionicama je osiguran ručak (imate li prehrambenih preferencija – javite u prijavi na radionicu). Također, imate li teškoća u kretanju ili bilo koji drugi oblik izazova / invaliditeta, a želite prisustvovati radionici – organizatori pozivaju da se javite kako bi zajednički smislili način vašeg sudjelovanja.

Okvirni raspored nalazi se ovdje.

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close