AKCIJA

Sudjelujte u terenskom istraživanju Zagreb Pridea

 

Sa službene web stranice udruge Zagreb Pride prenosimo poziv za sudjelovanje u tekućem terenskom istraživanju, čiji bi rezultati trebali značajno doprinijeti kvaliteti života LGBT osoba u Hrvatskoj, ali i razvoju društva u cjelini.

foto: Zagreb Pride

“Draga, dragi,

prije svega, želimo ti zahvaliti što si ovdje i odmah na početku istaknuti anonimnost istraživanja na koje vas pozivamo.

Tema istraživanja je iskustvo diskriminacije, zločina iz mržnje i nasilja prema LGBTIQ osobama, ali čak i ako osobno nisi doživjela_o diskriminaciju ili nasilje, važno je da ispuniš upitnik.

Za ispunjavanje upitnika nužno je da se identificiraš kao LGBTIQ osoba, imaš više od 16 godina i da si u nekom razdoblju od 2013. godine živjela_o ili trenutno živiš u Hrvatskoj.

Cilj ovog istraživanja je bolje razumjeti svakodnevicu, vrijednosti, stavove i poteškoće s kojima se suočavaju LGBTIQ osobe. Prikupljeni podaci pomoći će poboljšanju kvalitete života svih nas: LGBTIQ osoba, naših obitelji, prijateljica i bližnjih u Hrvatskoj, ali i društva u cjelini. Cilj je prikupiti odgovore od 1000 osoba iz cijele Hrvatske, a svaka i svatko od vas svojim iskustvima može pridonijeti kreiranju novih politika od našeg, zajedničkog interesa.

Zbog osiguravanja vjerodostojnosti rezultata, sudjelovanje u istraživanju nije moguće putem interneta. Za pravilno ispunjavanje upitnika potrebna je prisutnost posebno upućenog_e ispitivača_ice koji_a će ti pročitati pitanja i objasniti eventualne nejasnoće koje se mogu pojaviti, te ćeš sukladno tome ispunjavati upitnik. Istraživanje će se provoditi u uredu Zagreb Pridea te u drugim prijateljskim i sigurnim prostorima u Splitu i Rijeci.Više detalja o sigurnim mjestima možeš pronaći u nastavku.

Ponavljamo, istraživanje je anonimno, što znači da se odgovori sudionika_ca ni na koji način se neće moći povezati s osobom koja je ispunjavala upitnik. Također, upitnicima će imati pristup samo one osobe koje rade na ovom istraživanju. Kako bi se dodatno zagarantirala anonimnost, za sudjelovanje nije potrebna prijava, a ispunjavanje traje oko 20 minuta.

Ukoliko si zainteresiran_na za sudjelovanje i trenutno si u Zagrebu ili okolici, javi nam se:

na broj: +385(0)1 580 65 60

na email: info@zagreb-pride.net ili putem naše Facebook stranice

ili jednostavno navrati u naš ured na Trešnjevci – upitnik možeš ispuniti od ponedjeljka do četvrtka od 11 do 18 sati u našem uredu (Andrije Žaje 43A) ili prema dogovoru

Za sve one koje_i su u Rijeci ili okolici, za ispunjavanje upitnika javite se našim partnericama Udruzi Lori na loricure@yahoo.com.

Za sve ostale – stay tuned, uskoro javljamo detalje kako do upitnika!

Hvala u ime cijelog tima Zagreb Pridea i partnerica na projektu!

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close