AKCIJA

Osamnaest ponosnih godina! — Poziv na Zagreb Pride

 

U Zagrebu će se ovu subotu, 8. lipnja, održati najdugovječniji politički prosvjed za ljudska prava u Hrvatskoj, XVIII (osamnaesta), punoljetna Povorka ponosa LGBTIQ osoba i obitelji Zagreb Pride 2019. pod sloganom „Osamnaest ponosnih godina“. Pozivamo vas da se pridružite!

Foto: Zagreb Pride

Povorka ponosa započet će okupljanjem 08.06. u 15:00h na Trgu Franklina Roosevelta (ispred Mimare) te će proći središnjim zagrebačkim ulicama i trgovima – Rooseveltovim trgom, Trgom Republike Hrvatske, Frankopanskom ulicom, Ilicom, Trgom bana Josipa Jelačića, Ulicom Nikole Jurišića, Draškovićevom ulicom sve do Ribnjaka, Parka ponosa – gdje će Povorka završiti javnim skupom i koncertom grupe “Le Zbor”.

“Borbu za stečenu slobodu i prostor koje imamo danas u Hrvatskoj hrabro smo i krvavo započele 2002. godine, kao što su i naše suborkinje ustale protiv ugnjetavanja u Stonewallu prije 50 godina, čime je započeo pokret za prava LGBTIQ osoba u SAD-u i svijetu. U ovih osamnaest ponosnih godina pokazali_e smo da stvarnost možemo mijenjati jedino zajedno, a da u društvu kakvo stvaramo ima mjesta za sve ponosne i hrabre ljude koji će prigrliti one koje se isključuje, mlati i ponižava. Pokazali_e smo da je ovo zemlja za sve nas, a da stajati na pravoj strani povijesti znači biti na margini danas, u otporu sutra, a u slobodi vječno. Povodom osamnaest ponosnih godina glasno poručujemo: Ovo nije samo “faza”, tu smo, dio smo društva i ne idemo nigdje!” poručuju iz Zagreb Pride-a.

Povorka ponosa, koja je u proteklih 18 godina prerasla iz skupa od nekoliko stotina osoba izloženih nasilju u masovna okupljanja svih onih koje_i vjeruju u solidarno i ravnopravno društvo, ne bi bila moguća bez hrabrog i predanog rada volonterki i volontera te saveznica i saveznika. Zato iz organizacije pozivaju sve one koji_e podržavaju djelovanje udruge Zagreb Pride i održavanje
Povorke ponosa, da im se nakon Povorke pridruže na službenom after partyju, Partycipaciji, od 22.00h u Klubu Boogaloo. Ulaznicama za Partycipaciju (30/40 kn) pokrivaju se troškovi Povorke ponosa, poput zastava koje se vijore na gradskim trgovima, struje, vode, razglasa, pozornice, osiguranja, ali i materijala potrebnih za transparente, ukrase i ostale detalje koji čine Povorku našim najvećim praznikom!

Na Povorku ponosa i Partycipaciju pozvane su sve i svi koje_i vjeruju u širu društvenu pravdu, solidarno i ravnopravno društvo, u našu slobodu, dostojanstvo i život bez straha. Vidimo se u subotu u 15.00h kod Muzeja “Mimara”!

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close