AKCIJA

Prosvjed: Dosta Je!

 

Inicijativa “Zagreb te zove” te udruge Zelena akcija, Pravo na grad i Udruga građana Siget u subotu , 1. veljače, u 16:00 sati na Trgu bana Jelačića organiziraju prosvjed protiv Bandićeve otimačine. Njihov poziv prenosimo u cijelosti.

Foto: Facebook event

Gradonačelnik za svoje ortake čuva projekt Manhattan i vrijedna gradska zemljišta, a nas ostavlja da se gušimo u smeću čiji odvoz nam još i višestruko poskupljuje. Još jednom ćemo mu pokazati da nam je toga dosta!

Ovo je treći veliki prosvjed u nizu – nakon prosvjeda ODSTUPI te zatim KRIV SI, ovoga puta jasno kažemo: DOSTA JE!

Bandićeva moć u Zagrebu bila bi znatno manja da nema čvrstu podršku HDZ-a. Međutim, premijer Plenković odlučio se vezati pupčanom vrpcom s ovim USKOK-ovim optuženikom te je jasno kako snosi punu odgovornost za šikaniranje stanovnika Zagreba koje provodi Bandić.

Nekoliko dana nakon ovog prosvjeda, Gradska skupština odlučivat će o izmjenama Generalnog urbanističkog plana (GUP-a) koji predviđa gradnju na čak 110 hektara vrijednog zemljišta Hipodroma i Velesajma, povećanje izgrađenosti u donjogradskim blokovima, još veće prometne probleme zbog novih javnih garaža u gradskom središtu, itd. Građani i građanke Zagreba usprotivili su se ovim izmjenama GUP-a na nekoliko prijašnjih prosvjeda. Dodatno, tijekom ljeta su poslali preko 30.000 primjedbi na sadržaj, no Grad je sve odbio. Bandićevu većinu u Skupštini, osim zastupnika njegove stranke, trenutno čine i zastupnici HDZ-a te 3 žetončića koji su mu prebjegli prije godinu dana. Tražimo od svih zastupnika i zastupnica da se napokon odupru Bandiću i njegovoj politici koja uništava ovaj grad. Prvi korak prema tome je glasanje protiv ovakvog štetnog GUP-a.

Zagrebu treba sasvim novi i pravedniji GUP koji na participativan način definira razvojnu budućnost našeg grada. Treba nam GUP koji se suočava s posljedicama klimatskih promjena, koji daje odgovor na gorući problem nedostatka priuštivog stanovanja, koji napokon nudi rješenje za kaos u gospodarenju otpadom, koji donosi red i rješava probleme koje je Bandić stvorio.

Osim toga, upravo 1. veljače započinje novi sustav naplate odvoza otpada, što će nekim kućanstvima povećati račune i do šest puta. Takva Bandićeva pljačka je vrhunac bahatosti jer umjesto da računi pojeftine onima koji otpad odvajaju, znatno će poskupjeti svima. Njegova nedavna izjava kako će u travnju ipak malo spustiti cijene samo je loša manipulacija jer će stanovnici Zagreba i dalje imati višestruko veće račune nego do sada.

Ovog će puta prosvjed nastupom podržati i nekoliko glazbenika i glazbenica, a cijeli program ćemo objaviti uskoro.

Više informacija o prosvjedu potražite na Facebook eventu.

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close