AKCIJA

Poziv za volonterke i volontere za Mjesec i Povorku ponosa 2020.: Postani Prajdizan ili Prajdizanka!

 

Prajdizanke se ne moraju identificirati kao LGBTIQ osobe, ali je nužno da podržavaju borbu za prava LGBTIQ osoba te da imaju želju graditi društvo bez homofobije, bifobije, transfobije, seksizma, šovinizma, militarizma, ksenofobije, mizoginije, rasizma i svih oblika isključivosti te zagovaraju jednakost, pravednost i pravo na ljubav.

Foto: Pride

Povorka ponosa LGBTIQ osoba i obitelji, najdugovječniji politički prosvjed u Hrvatskoj koji se održava već 18 godina u Zagrebu, ne bi bila moguća bez prajdizanki i prajdizana – volonterki i volontera koji su svoje slobodno vrijeme odlučili_e posvetiti mijenjanju društva i unaprjeđenju prava LGBTIQ osoba. Prajdizanke se ne moraju identificirati kao LGBTIQ osobe, ali je nužno da podržavaju borbu za prava LGBTIQ osoba te da imaju želju graditi društvo bez homofobije, bifobije, transfobije, seksizma, šovinizma, militarizma, ksenofobije, mizoginije, rasizma i svih oblika isključivosti te zagovaraju jednakost, pravednost i pravo na ljubav.

Zagreb Pride svake godine okuplja tim posvećenih i pouzdanih osoba koje aktivno sudjeluju u organizaciji Povorke ponosa te kulturno-edukativno-aktivističkih aktivnosti u Mjesecu ponosa. Organizacija Povorke ponosa (13. lipnja) i Mjeseca ponosa (započinje 17.svibnja) odvija se u manjim timovima koji na tjednim sastancima zajedno rade na određenom segmentu organizacije, a svatko sam odabire u kojem će području i na koji način sudjelovati. Ne brini ako nemaš iskustva – na samom početku obvezno je sudjelovanje na edukativnim radionicama koje organiziramo, a sve kako bi se dobro upoznala s timom i načinom rada.

Povorka ponosa LGBTIQ osoba i obitelji 2019. godine

Što možeš očekivati od volontiranja:

  • siguran prostor i podržavajuću atmosferu
  • upoznavanje novih osoba koje dijele tvoje vrijednosti i interese
  • razvijanje vještina potrebnih za organiziranje javnog događaja
  • iskustvo timskog koordiniranog rada
  • sudjelovanje u organizaciji najvećeg političkog prosvjeda u Hrvatskoj

Što očekujemo od tebe:

  • želju za mijenjanjem društva nabolje i djelovanje u skladu s vrijednostima Zagreb Pridea
  • doprinos planiranju, organizaciji i originalnosti programa u Mjesecu ponosa
  • doprinos u borbi s labirintima administracije
  • doprinos u mobiliziranju zajednice da se uključi i pridruži LGBTIQ pokretu
  • super ideje za partije u Mjesecu ponosa i još mnogo toga 🙂

Prijave su otvorene do 15.2.2020, a potrebno je ispuniti prijavnicu na linku. Prijavi se i budi dio promjene i/ili potakni druge da se prijave! 🙂

Solidarno,
Zagreb Pride

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close