AKCIJA

14. Vox Feminae ~ VFF Online

 

Vox Feminae Platforma u suradnji s udrugama, inicijativama, pojedinkama i pojedincima, ovaj svibanj donosi program koji promiče ideje rodne ravnopravnosti i propituje status žena u društvu kroz diskusije, predavanja, filmove i umjetničke prezentacije. Novost je ovogodišnjeg programa da ga u potpunosti možete pratiti iz udobnosti vlastitog doma, uz prezentacije putem online platformi i društvenih mreža!

Foto: VoxFeminae/ Klara Rusan Klarxy

U vremenu društvenog distanciranja mnogima od nas knjiga je najbolja prijateljica, stoga smo poseban naglasak stavile upravo na promociju književnog programa, lokalnih i regionalnih književnica te posvetu više i manje poznatim velikankama spisateljske struke! Između ostalog, na 14. VFF-u pratite:

~ ‘Strašne žene (n)i spekulativna fikcija’ – predavanje Mihaele Marije Perković & Milene Benini o strašnim ženama SF spisateljstva
~ ‘Strašne lezbe’ – predavanje Jasne Jasne Žmak o nevidljivoj povijesti lezbijske književnosti
~ ‘Ima li nam broja’ – razgovor uz Pobunjene čitateljke i rodnu analizu regionalne književne scene
~ ‘Lezbijska četvrt’ – detaljan pogled na razvoj moderne slovenske lezbijske i queer književnosti uz kolektiv Four Voices
~ ‘Što uspavanka budi?’ – predavanje Katarine Juvančić o ovoj intimnoj pisano-izvedbenoj formi

Predavanja će se održavati u formi Zoom webinara, a linkove ćemo redovito uoči programa objavljivati na Voxfeminae pageu i ovoj event stranici. Ako ih već sad želite dodati u svoj kalendar, to možete učiniti pogledom na festivalski web: www.voxfeminae.net/festival

A upravo putem portala Voxfeminae.net umjetnost donosimo u vaš dom, i to vikendima, kada ćemo predstaviti nove produkcije Kozlića (kamišibaj izvedbu predstave ‘Mačak Džingiskan i Miki Trasi’ nastale po predlošku Vesne Parun), video izvedbu multimedijalne umjetnice Petre Brnardić ‘Tarantula’ te foto izložbe Tee Štokovac ‘InBed’. U popratnom programu družit ćemo se uz Dugine obitelji, domaće kantautorice i webinar o identitetima Lejle Talić.

Filmski program također će se odvijati online. Svakog ponedjeljka i petka očekujte našu selekciju filmova koji progovaraju o rodnim pitanjima i ulogama. S velikim ponosom najavljujemo premijeru dokumentarnog filmskog ostvarenja nastalog u produkciji K-zone, a u režiji Ane Opalić i Noe Kraljevića – ‘Želim to i doma’. U njemu, devet LGBTIQ protagonista i protagonistkinja progovara o svojim iskustvima s doživljenim bullyingom, diskriminacijom i nasiljem. Film progovara i o drugim temama kao što su odrastanje, odnos s roditeljima te coming out i posljedično (ne) prihvaćanje okoline.

Dizajn i grafičku obradu ovogodišnjeg vizualnog identiteta potpisuje Klara Rusan Klarxy.

Festival financijski podržavaju Ministarstvo kulture, Hrvatski audio-vizualni centar i Ured za kulturu Grada Zagreba. Centralni dio programa s naglaskom na književnost ostvaren je zahvaljujući su-financiranju Kreativne Europe i Zaklade Kultura Nova.

Više o događaju pronađite ovdje.

 

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close