AKCIJA

Online edukacija: ‘Znaš li svoja radnička prava?’


U utorak, 9. lipnja u 18:00 pozivamo te da sudjeluješ na online edukaciji “Znaš li svoja radnička prava?” koju organiziraju Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) i Mreža mladih Hrvatske (MMH) u sklopu projekta “Zajedno smo jači”.

Foto: Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Ako ste tek završili srednju školu ili fakultet, radili ste povremene i sezonske poslove, učeničke ili studentske poslove, sada tražite svoj prvi (pravi) posao u zanimanju za koje ste se školovali. Ne dajte se nasamariti! Pripremite se za sve ono što vas može očekivati: saznajte koja prava imate. Na online edukaciji govorit ćemo o ključnih temama vezanima za mlade i radnička prava.

Što su radnička prava i kako ih ostvariti? Kakve povrede prava se događaju u praksi? Na što mladi radnici moraju posebno paziti? Kako spriječiti nepravedna ponašanja od strane poslodavca? Što učiniti kada primijetite da vam se neko pravo krši? Kako zauzeti pravilni stav u zaštiti svojih prava kada tražite svoj prvi (pravi) posao?

Online edukaciju vodit će:
Nediljka Buklijaš, stručna suradnica za edukaciju i mlade (SSSH)
Sven Janovski, glavni tajnik (MMH)
Petra Vaci, pravna savjetnica (SSSH)

Na online edukaciju mogu se prijaviti svi mladi koji žele saznati više o radničkim pravima. Online edukacija će se provesti putem aplikacije ZOOM, a sudionici će se moći aktivno uključiti postavljanjem pitanja, ispunjavanjem anketa te radom u grupama.

Svi prijavljeni sudionici dobit će link i lozinku s kojom će se moći priključiti online edukaciji, kao i tehničke upute za korištenje aplikacije ZOOM. Potvrda sudjelovanja i navedene informacije bit će poslane najkasnije jedan dan prije održavanja online edukacije.

Prijava za sudjelovanje je obavezna i može se ispuniti preko sljedeće poveznice:

https://forms.gle/1APR9C9xFMEqTwAFA

Online edukacija je organizirana u okviru projekta “Zajedno smo jači”, sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close