AKCIJA

Radio Borba 9.6.’20. ― Žene ženama i Transbalkanska solidarnost


U prvoj postkarantenskoj epizodi Radija Borba, napokon ponovo u eteru Radija Student, ugostili smo Selmu Banich i Marijanu Hameršak, članice neformalnih kolektiva Žene ženama i Transbalkanska solidarnost. S njima smo razgovarali o iskušenjima s kojima se primarno žene izbjeglice-migrantice (i njihova djeca i obitelji) suočavaju u za njih otprije pogibeljnom okruženju, sada još više pogoršanom zdravstvenom i daljnjom ekonomskom krizom, u zemljama tzv. Balkanske rute. Mijenja li se značajno njihovo stanje kada i ako uspiju doći do azila? Na ta i mnoga druga pitanja pokušali smo pronaći odgovore zajedno sa Selmom i Marijanom. Borbeno i solidarno!

Foto: Luka Pešun / fAKTIV

Uredili i vodili Darija i Bojan. Realizirao Ivan.

Ista frekvencija, ista Borba!

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close