AKCIJA

Radio Borba 23.6.’20. ― Danijela Dolenec i Vedran Štimac


U drugoj lipanjskoj epizodi Radija Borba, ugostili smo politologinju i izvanrednu profesoricu Fakulteta političkih znanosti i novinarstva, dr.sc. Danijelu Dolenec, s kojom smo razgovarali o demokraciji u Hrvatskoj i regiji, o procesima koji pomažu razvoju demokracije, te pristupu platforme Možemo! prvim parlamentarnim izborima na koje izlaze u koaliciji s bliskim lijevo-zelenim strankama.

Telefonski smo se čuli s Puležanom Vedranom Štimcem, ilustratorom i doktorandom humanističkih nauka sa Sveučilišta u Ljubljani, koji nam je pripovijedao o svom samostalnom putu u Argentinu u jesen 2019., koji je poduzeo kako bi izravno istražio radikalni društveni pokret MOCASE, važan dio globalnog pokreta seljačkih slobodarskih zajednica Via Campesina.

Slušali smo protestne pjesme Marca Ribota. Uredili i vodili Bojan i Luka. Realizirao Ivan.

Ista frekvencija, ista Borba!

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close