AKCIJA

CineMAZ: La Haine (Mržnja)


MAZ vas još jednom poziva na CineMAZ! Upad je besplatan, grickalice isto, cugu slobodno donesite! Ovaj put, gledamo La Haine (1995). Skupljamo doancije po principu daj šta daš!

La Haine, ili “Mržnja”, je film redatelja Mathieua Kassovitza kojeg se možda sjećate kao Nina Quincampoixa iz filma Amelie. Film prati 24 sata u životu tri buntovna mladića iz sirotinjskog kvarta u Parizu dan nakon nasilne pobune tijekom koje je policija kritično ranila njihovog prijatelja koji se bori za život u bolnici. Vinz, Saïd i Hubert, koji su sami reflekcija rasne i religijske raznolikosti u određenim (siromašnijim) kvartovima u Parizu, upadaju iz jedne nevolje u drugu i neprestano se sukobljavaju s opresivnim, rasističkim i agresivnim policijskim strojem. Film je napet, pomalo melankoličan ali i izrazito relevantan budući da se eksplicitno bavi temama rasizma, klasnih nejednakosti i policijskog nasilja.

Nakon filma vas pozivamo na druženje i razgovor o filmu!

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close