AKCIJA

Festival svjetske književnosti 2020.


Ove 2020. godine puno se toga promijenilo, ali i uz globalnu krizu i dalje se čita i stvara, a Festival svjetske književnosti i ovog će rujna biti s vama. U svom osmom izdanju od 6. do 12. rujna ponovno u Hrvatsku dovodi najbolje od suvremene književnosti.

Foto: Festival svjetske književnosti

Ove 2020. godine puno se toga promijenilo, ali i uz globalnu krizu i dalje se čita i stvara, a Festival svjetske književnosti i ovog će rujna biti s vama. U svom osmom izdanju od 6. do 12. rujna ponovno u Hrvatsku dovodi najbolje od suvremene književnosti.

I FSK 2020. se prilagodio pa će se niz festivalskih programa moći gledati na Trećem programu HRT-a. Dio programa održat će se u novootvorenoj Knjižari Fraktura u Ulica kneza Mislava 17 u Zagrebu, uz pridržavanje svih epidemiološka mjera. Te programe emitirat ćemo uživo putem svojih web-platformi i u suradnji s 24sata, a jedan program održat će se u Hrvatskom glazbenom zavodu.

Kao i svake godine, pripremamo tribine Razotkrivanje s Etgarom Keretom, Francescom Melandri, Javierom Cercasom i Davidom Grossmanom, programe Dvostruki portret s Dorthe Nors, Asjom Bakić, Markom Tomašem, Markom Gregurom, Bogdan-Alexandruom Stănescuom, Andrijom Škarom, Oleom Thorstensenom, Milanom Majerovićem-Stilinovićem, Jamalom Ouariachijem i Magdalenom Blažević, razgovor Pisac i njegov čitatelj sa Semezdinom Mehmedinovićem i Đurđicom Čilić, Književne matineje zagrebačkih gimnazijalaca s Mihaelom Gašpar, Ivicom Prtenjačom i Antom Zlatkom Stolicom, a tu su i okrugli stolovi i pjesničke večeri…

Izložbe koje uobičajeno prate FSK moći ćete obići u Galeriji Canvas i Galeriji Šira, a filmove po književnim djelima moći ćete gledati također na Trećem programu HRT-a.

Ni ovoga rujna druženja s autorima i njihovim djelima neće vam nedostajati!

Više informacija o događaju pronađite ovdje.

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close