AKCIJA

XIX Povorka ponosa LGBTIQ osoba i obitelji

Ove godine naše “novo normalno” je to što se Povorka ponosa prvi puta okuplja na Markovu trgu, ispred Sabora, Vlade i Ustavnog suda. Tamo nećemo biti slučajno, tamo ćemo biti da od najviših organa vlasti naše Republike zahtijevamo da sruše zidove koji i dalje ograničavaju naša prava, a naše obitelji i dalje guraju u drugi red građanki i građana.

Foto: Zagreb pride

“Drage i dragi, u Zagrebu će se u subotu, 19. rujna 2020. godine, održati najdugovječniji politički prosvjed za ljudska prava u Hrvatskoj, 19. Povorka ponosa LGBTIQ zajednice, osoba i obitelji Zagreb Pridea pod sloganom ‘Sloboda unutar i izvan četiri zida’.

Povorka ponosa započet će okupljanjem 19.09. u 15 h na Markovu trgu, te će proći sljedećim zagrebačkim ulicama i trgovima: Ćirilometodskom ulicom do Katarininog trga, zatim Strossmayerovim šetalištem do Mesničke ulice, Ilicom do Trga bana Josipa Jelačića, Ulicom Augusta Cesarca do Trga Europe, zatim Vlaškom do Trga Josipa Langa sve do Ribnjaka, Parka ponosa, gdje će Povorka završiti s prigodnim druženjem i glazbom lokalnih DJ-ica u suradnji s Art Parkom i Animafestom, a sve uz puno poštivanje epidemioloških mjera.

Ove godine naše ‘novo normalno’ je to što se Povorka ponosa prvi puta okuplja na Markovu trgu, ispred Sabora, Vlade i Ustavnog suda. Tamo nećemo biti slučajno, tamo ćemo biti da od najviših organa vlasti naše Republike zahtijevamo da sruše zidove koji i dalje ograničavaju naša prava, a naše obitelji i dalje guraju u drugi red građanki i građana. Zahtijevamo stoga da se pokrene postupak promjene Ustava tako da se u svim pravima i obvezama izjednače sve obitelji. Sazrelo je vrijeme da se nepravedna i duboko ponižavajuća odredba o definiciji braka izmijeni tako da uključi i istospolne obitelji. Zato ovim putem pozivamo sve građane i građanke da se odazovu ovoj borbi za jednakopravnost. Ta borba mora se voditi na ulici i na biralištima, u javnosti i unutar naše neposredne okoline, na poslu, fakultetima i u školama, u virtualnom i u realnom prostoru. Samo zajedno možemo pobijediti one koji uporno gaze i osporavaju naša prava i njihove sponzore na Markovom trgu.

Zato je upravo Prajd, koji se već gotovo dvadeset godina bori za jednakopravnost i slobodu za sve ljude postao jedan od najvažnijih prosvjeda za ljudska i građanska prava u Hrvatskoj. Što god da se zbilo, Povorka ponosa će se uvijek održati, na proljeće ili na ljeto, a ako treba i pod snježnom olujom. Cijeli Proglas 19. Povorke ponosa LGBTIQ zajednice, osoba i obitelji Zagreb Pridea, s obrazloženjem zahtijeva za promjenom Ustava nalazi se na linku: https://www.zagreb-pride.net/…/proglas-xix-povorke…/

Na Povorku ponosa pozvane su sve i svi koji_e vjeruju u širu društvenu pravdu, solidarno i ravnopravno društvo, u jednakost i sigurnost u našim domovima s našim obiteljima, kao i na našim ulicama i trgovima.

Vidimo se u subotu u 15 h na Markovu trgu! Živio Prajd, živimo Prajd svaki dan!

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close