AKCIJA

Javni poziv trans studenticama i studentima za dodjelu novčane potpore

Pozivaju se trans osobe nepovoljnog materijalnog i socijalnog statusa koje studiraju u Hrvatskoj da se prijave na javni poziv za dodjelu jedne novčane potpore u iznosu od 400,00 kuna mjesečno, za razdoblje od deset mjeseci.

Foto: Zagreb Pride

Pozivaju se trans osobe nepovoljnog materijalnog i socijalnog statusa koje studiraju u Hrvatskoj da se prijave na javni poziv za dodjelu jedne novčane potpore u iznosu od 400,00 kuna mjesečno, za razdoblje od deset mjeseci.

Kod odabira korisnika ili korisnice potpore uzet će se u obzir sljedeći preduvjeti:

― da je trans osoba i redovni student ili redovna studentica nekog od javnih visokih učilišta ili sveučilišta u Hrvatskoj;

― da može ukazati na vlastiti nepovoljni materijalni i/ili socijalni status (osobe bez jednog ili oba roditelja, osobe s jedinim ili oba nezaposlena roditelja, osobe koje mogu na drugi način dokazati svoj nepovoljni materijalni i/ili socijalni status).

Prednost će imati osobe iz Bosne i Hercegovine koje studiraju u Hrvatskoj.

Potrebno je poslati kratko prijavno pismo (do jedne stranice teksta) u kojoj se prijaviteljica ili prijavitelj predstavlja donatoricama i donosi opis svoje materijalne i /ili socijalne situacije. Po potrebi naknadno će se zatražiti dodatne informacije i/ili dokazna dokumentacija. Odabrana korisnica ili korisnik sredstva će primati uplatom na osobni tekući račun.

Potporu dodjeljuje i korisnika/icu odabire lezbijski par iz LGBTIQ zajednice Hrvatske. U ovom javnom pozivu Zagreb Pride sudjeluje kao posrednica kod njegove objave i diseminacije.

Prijave će se zaprimati na mail novcanapomoc1@gmail.com, u pdf/jpg/word formatu te je uz prijavno pismo potrebno navesti i telefonski kontakt. Ako imate bilo kojih pitanja vezanih za prijavu možete ih poslati na gore navedeni mail. Rok za prijavu je 30. listopada 2020.

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close