AKCIJA

Radio Borba 10.11.’20. ― ‘Tisak, 23 kioska’ i pogled u Majakovskog


Nakon mnogih karantenskih, post-karantenskih i pandemijskih peripetija, u utorak, 10.11.2020., započeli smo s novom sezonom Radija Borba 2020./’21., i telefonski smo ugostili fotografa Marka Ercegovića, koautora (s novinarom Igorom Lasićem) izložbe ‘Tisak, 23 kioska’ u novoj Bazi, izložbenom prostoru kustoskog kolektiva [BLOK] na zagrebačkoj Trešnjevci.

Vladimir Majakovski na plaži

S Markom Ercegovićem smo popričali o konceptu i realizaciji izložbe, razlozima koji su potaknuli Igora Lasića i njega da foto-novinarski dokumentiraju svakodnevnicu radnica/ika na kioscima Tiska širom Hrvatske poslije propasti Agrokora, i tako ostvare rad koji Ercegović naziva umjetničkom reportažom. U drugom dijelu emisije, čitali smo borbenu poeziju znamenitog ruskog pjesnika Vladimira Majakovskog, iz zbirke u izdanju Matice Hrvatske 1965. godine, koju su uredili Aleksandar Flaker i Vlatko Pavletić, dok je pjesme koje smo čitali preveo veliki hrvatski neoavangardni pjesnik Josip Sever, autor kultnih zbirki Diktator i Anarhokor, te posthumne Borealni konj.

Slušali smo stari, dobri američki HC punk 80-ih: Wipers, X i Husker Du.

Epizodu su uredili Luka i Bojan, vodio Bojan, a realizirao Lucian.

Ista frekvencija, ista Borba!

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close