AKCIJA

Radio Borba 8.12.’20. ― U iščekivanju cjepiva… i žive muzike


Pretposljednju epizodu Radija Borba prije zimske pauze posvetili smo dvjema gorućim temama: iščekivanju cjepiva protiv korona-virusa, tj. problematiziranju cjepiva i cijepljenja uopće kao javnog dobra, kao i globalnih zdravstvenih sustava per se, o čemu smo, u kontekstu europske građanske inicijative Pravo na lijek / Right2Cure, razgovarali s doktoricom zdravstvenih politika Snježanom Ivčić iz Baze za radničku inicijativu i demokratizaciju (BRID); te izrazito teškim uvjetima u kojima tijekom pandemije rade i žive glazbenici/e, posebno mlađi regionalni, alternativnih izričajnih opredjeljenja, o čemu smo razgovarali s glazbenicom, kantautoricom i arhitekticom Sarom Renar. Citirali smo i natuknicu pojma Isplativost, iz Leksikona tranzicije sveučilišnog profesora Hajrudina Hromadžića, kojeg objavljuje zagrebački tjednik Novosti.

Slušali smo nove pjesme i singlove Sare Renar i Dimitrija Dimitrijevića, sa Sarinog nadolazećeg novog albuma, najavljenog za proljeće 2021. godine, i Dimitrijevog netom izašlog, Čar-pitanje.

Uredili Luka i Bojan, vodio Bojan. Realizirao Luc.

Ista frekvencija, ista Borba!

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close