AKCIJA

DOKSI u prazničnoj izolaciji – volimdokumentarce.net


Na platformi volimdokumentarce.net praznici počinju u srijedu, 23.12. i traju sve do petka, 17.1.2021. Uz nove naslove iz Restartove dokumentarne riznice iz tjedna u tjedan, svaki tjedan dostupno je i pet filmova za besplatno gledanje uz unošenje promotivnog kôda DOKU-PRAZNICI.

Foto: Restart

Prvi praznični tjedan na volimdokumentarce.net donosi i pet besplatnih naslova. Među njima je Splav, film o jednom od najčudnijih društvenih eksperimenata svih vremena, kao i dva glazbena dokumentarca: Carmine Street Guitars, šarmantna posveta rock ikonografiji i malenom glazbenom dućanu u srcu njujorškog Greenwich Villagea, te Ptica na žici, biografski doks o europskoj turneji Leonarda Cohena iz 1972.

Na popisu je i Naš novi predsjednik, film koji prikazuje nevjerojatan labirint laži i apsurdnih teorija koje vladaju u eri fake newsa i Donalda Trumpa. Tu je i duhovit i pronicljiv talijanski doks Sretna zima koji razotkriva društveni i ekonomski kontekst naoko bezbrižna ljetovanja.

Platforma volimokumentarce.net jedina je ekskluzivna dokumentarna Video on Demand (video na zahtjev) platforma u regiji na kojoj se nalazi pregršt domaćih, regionalnih i svjetskih dokumentarnih naslova kao i predavanja (masterclassa) te razgovora s poznatim svjetskim i domaćim filmašima. Na platformi možete pogledati i dokumentarne hitove poput Medene zemlje, Srbenke, Waldheimov valcer, Dubina dva, Stieg Larsson: Čovjek koji se igrao vatrom, Na vodi, i mnoge druge.

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close