AKCIJA

Boras protiv MAZ-a


Potvrđena presuda Općinskog građanskog suda u Zagrebu kojem je odbijena tužba koju je Sveučilište u Zagrebu podnjelo protiv Mreže antifašistkinja Zagreba!

foto: portal Novosti


Županijski sud u Šibeniku kao neosnovanu odbio je žalbu Sveučilišta u Zagrebu te je potvrdio raniju presudu Općinskog građanskog suda u Zagrebu kojom se odbacuje tužba Sveučilišta protiv Mreže antifašistkinja Zagreba i Sveučilištu se nalaže nadoknada parničkih troškova.

Podsjetimo, Sveučilište je 8. studenog 2017. godine podnijelo tužbu protiv MAZ-a tvrdeći kako njihov demantij, objavljen u tekstu “Pišem ti pismo: od rektora Borasa, s ljubavlju, MAZ-u“, nije objavljen u skladu sa Zakonom o medijima.

Tvrdnje Sveučilišta prvo je u listopadu prošle godine demantirao Općinski građanski sud u Zagrebu, a sada je stigao i drugostupanjski demantij iz Šibenika.

Još jednom zahvaljujemo našoj odvjetnici Lini Budak koja nas je zastupala u ovom procesu kao i svim drugarskim organizacijama i medijima koje su nam pružale podršku!

Pokušajem zastrašivanja podizanjem neosnovane tužbe rektoru Damiru Borasu pošlo je za rukom samo priskrbiti nove troškove Sveučilištu u Zagrebu!

Pozdravi uskoro bivšem rektoru, bez ljubavi, MAZ.

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close