AKCIJA

Antifašisti Karlovca i Ogulina obilježili 77. godišnjicu Karlovačke udarne brigade


5. ožujka 1944. u Svetičkom Hrašću kraj Ozlja osnovana je Karlovačka udarna brigada. Antifašisti iz Karlovca i Ogulina obilježili su ovu obljetnicu na mjestu osnivanja Brigade.

foto: portalnovosti.com


Karlovačka udarna brigada 1961. godine odlikovana je Ordenom bratstva i jedinstva, a odlikovanja je dobilo i 350 njenih boraca. U petnaest mjeseci svog borbenog djelovanja Brigada je imala 337 poginulih boraca. Karlovačka udarna brigada imala je važnu ulogu u operacijama za oslobođenje Karlovca, Duge Rese, Ozlja i Pokuplja.

Prilikom obilježavanja istaknuto je kako će se spomenik Brigadi, koji se nalazi u Svetičkom Hrašću, obnoviti i urediti kako bi se spasio od propadanja.

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close