AKCIJA

Novi Sad protiv fašizma


U Novom Sadu održan je prosvjedni skup “Novi Sad protiv fašizma” koji je organiziran kao odgovor na prošlotjedni napad na voditelja Daška Milinovića.


Oko 2.000 građana Novog Sada okupilo se u 18 sati na Trgu slobode te je Ulicom Modene i Bulevarom Mihajla Pupina krenulo prema spomenika žrtvama Racije

Daška Milinović na skupu je istaknuo kako Srbija ima višedesetljetni problem s rehabilitacijom i promicanjem fašizma i fašista. Slično je zaključio i predsjednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije Željko Bodrožić koji je za pro-fašističku atmosferu u društvu okrivio aktualnu vlast koju je nazvao “Šešeljevim pačićima”, ali je također istaknuo kako je val nacionalizma koji se jugoslavenskim prostorom javlja do danas krenuo prije više od trideset godina i to upravo iz Novog Sada kao mjesta jedne od najvažnijih Miloševićevih političkih pobjeda.

Novosadski zaljubljenici u fašizam najavljivali su organizaciju kontra-prosvjeda, no okupilo ih se tek petnaestak te su se odmah razbježali.

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close