AKCIJA

Pride Ride 2021


Subota 5. lipnja rezervirana je za bicikliranje jer se održava drugi po redu Pride Ride! Program počinje okupljanjem u parku Stara Trešnjevka u 16 i 30 sati, a sama vožnja trebala bi završiti u istom parku oko 20 sati. Pridružite se Pride Ride-u!


Poziv prenosimo u cijelosti:

“Rezervirajte 5. lipanj za bicikliranje!Kad smo prošle godine usred pandemije i neposrednih posljedica potresa krenule organizirati prvi Pride Ride, nadale smo se da ćemo ove godine u ovo doba živjeti bar malo bolje. Međutim, rješavanje temeljnih životnih pitanja građana Zagreba, uključujući pripadnike naše zajednice, ne pokreće se s mrtve točke.
Ali zato se pokreće novi Pride Ride, kao i niz drugih događanja kojima ćemo obilježiti ovogodišnje Ponosne dane!
Proslavit ćemo i nedavnu presudu koja životnim partnericama i partnerima omogućuje pristupanje procjeni da postanu posvojiteljice, ali i izraziti zabrinutost zbog stava hrvatske Vlade, koja se na tu povijesnu odluku odlučila – žaliti.
Prvu godinu postojanja našeg kolektiva u javnom je prostoru nažalost obilježilo i propitivanje prava transrodnih, interspolnih i rodno varijantnih (TIRV) osoba na samoodređenje – ove godine zato ćemo posebni naglasak staviti na potrebu za sustavnim prepoznavanjem i ostvarivanjem njihovih prava.Za kraj, kako mnoge od nas već godinu dana nisu bile u mogućnosti družiti se uživo, potrudit ćemo se organizirati što više aktivnosti na otvorenom – vrijeme je za izlazak iz naših korona-brloga i šareno zauzimanje novih dijelova grada!

Vozimo rutu:Park stara Trešnjevka – Ozaljska – Tratinska – Savska – Žerjavićeva – Baruna Trenka – Trg kralja Tomislava – Mihanovićeva – Vodnikova – Savska – Vukovarska – Trešnjevački trg – Ozaljska (povratak u park).

RASPORED
16:30 – Okupljanje u Parku Stara Trešnjevka
17:00 – Početak programa
17:30 – Povorka kreće
18:25 – Pocket Palma
20:00 – Kraj programa

Dio programa se održava uz financijsku podršku Saveza udruga Klubtura/Clubture.”

Facebook event: https://www.facebook.com/events/2817225431924801/?ref=newsfeed

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close