AKCIJA

SOLIDARNO S OTPUŠTENIM NOVINARKAMA I NOVINARIMA GLASA ISTRE


Novinari Glasa Istre nedavno su javno progovorili te iznijeli optužbe protiv glavnog urednika tih novina, Roberta Franka, koji je tijekom predizborne kampanje besramno demonstrirao kontinuiranu političku pristranost s vladajućim IDS-om . Kao odgovor, Frank ih je nagradio izvanrednim otkazom.


Od svog dolaska na vlast u Istri IDS je, baš kao i HDZ u ostatku Hrvatske, pomno gradio svoju klijentelističku mrežu plaćenih poltrona i mediokriteta, a sve kako bi ta politička organizacija, mimo svih demokratskih praksi i kulture, mogla nesmetano vladati gotovo cijelom županijom.

I ovaj put, Frank je kroz potpisane članke i članke “uredništva” nastojao manipulirati javno mnijenje u očitu korist IDS-a, pritom ciljano napadajući sve ostale kandidate i stranke. Također, koristio je svoj položaj kako bi utjecao na objektivno pisanje spomenutih novinara. Pitanje je kakvi bi bili rezultati izbora u Istri da su najveće regionalne nezavisne novine bile zaista nezavisne.

Svaka čast hrabrim novinarkama i novinarima koji su stali u obranu svoje profesije i pokazali zube Franku i režimu kojeg on predstavlja. Iskazujemo im punu solidarnost, zahtijevamo da se povuku njihovi otkazi i da se korumpirano uredništvo očisti od prljavih plaćenika!

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close