AKCIJA

Koliko revizionizma


Početkom mjeseca Viši sud u Beogradu rehabilitirao je Dragutin Keserovića, pukovnika Jugoslavenske vojske u Otadžbini pod čijim su zapovjedništvom tijekom Narodnooslobodilačkog rata počinjeni brojni zločini.


Još jedna u nizu rehabilitacija četničkih zločinaca zbila se početkom ovog mjeseca u Beograda gdje Viši sud poništio presudu donesenu krajem NOB-a protiv Dragutina Keserovića. Ovaj četnički pukovnik većinu rata proveo je surađujući s fašističkim snagama i boreći se protiv partizana, a pritom se njegove jedinice počinile brojne zločine. Zbog toga je Keserović osuđen na smrt i streljan.

Ovo je samo jedna u nizu revizionističkih odluka srpskih sudova i vlasti. Taj revizionistički niz i formalno je započet prije dvadesetak godina kada je donesen zakon kojim su izjednačena prava četnika s onima pripadnika Narodnooslobodilačkog pokreta, a kruna tog niza svakako je bila sramotna rehabilitacija Draže Mihailovića 2015. godine.

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close