AKCIJA

Škola digitalnog aktivizma u Kaštel Kambelovcu

Otvorene su prijave za Školu digitalnog aktivizma koju od 24. do 26. rujna u Kaštel Kambelovcu organizira Zaklada Solidarna.

Na trodnevnu školu kreiranja digitalnog medijskog sadržaja koja se provodi u sklopu projekta “DIGITAL YOUTH ACTIVISM” mogu se prijaviti mladi od 16 do 30 godina.

Tijekom tri dana trajanja radionice sudionici i sudionice će naučiti:

1)     Kako prepoznati i provjeriti lažne vijesti

2)     Kako funkcioniraju platforme društvenih medija i kako ih učinkovito koristiti

3)     Kako angažirano sudjelovati u sadržaju koji se producira na društvenim medijima

4)     Kako kreirati i plasirati protivan i alternativan sadržaj lažnim vijestima

5)     Kako koristiti satiru za promicanje ljudskih prava

5)     Kako učinkovito komunicirati svoje vrijednosti

Predavanja i radionice održat će se pod vodstvom stručnjakinja i stručnjaka iz Hrvatske i regije:

  • Tijana Cvjetićanin, novinarka, raskrinkavanje.ba
  • Emina Bošnjak, izvršna direktorica Sarajevskog otvorenog centra (SOC)
  • Borna Sor, satiričar, Prime Time
  • Luka Kerečin, stručnjak za digitalne komunikacije

Za informacije o predavačicama i predavačima pratite društvene mreže Zaklade SOLIDARNA.

Radionica je namijenjena učenicima i učenicama, studentima i studenticama, društveno angažiranim pojedincima i pojedinkama te svim ostalim mladima do 30 godina koji su zainteresirani za kreiranje digitalnog sadržaja u službi promicanja ljudskih prava i borbe protiv lažnih vijesti.

Sudjelovanje na radionici je besplatno, uz osiguran prijevoz, smještaj i hranu, no broj mjesta je ograničen. Sve što ti treba je laptop koji ćeš ponijeti sa sobom na more! Prijavi se slanjem kratkog motivacijskog pisma (1 kartica teksta) u kojem ćeš napisati par rečenica o svojim interesima i dosadašnjem aktivističkom iskustvu (ako ga nemaš, ovo je idealna prilika za prve aktivističke korake!) na mail info@solidarna.hr najkasnije do 10. rujna 2021. u 00:00 uz naznaku “DIGITAL YOUTH ACTIVISM” u naslovu maila.

Za sva pitanja na raspolaganju možete se javiti na: azra.ayyash@solidarna.hr

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close