AKCIJA

Najavljen 14. Subversive Festival


Ovih dana najavljen je program četrnaestog po redu Subversive Festivala koji će se održati u Zagrebu od 3. do 23. listopada.

Tema ovogodišnjeg Subversivea je Post-Covid demokracija: Etika borbe i poetika solidarnosti. Kao što je to uobičajeno festival, koji će se ove godine održavati u Kinu Tuškanac, Dokukinu KIC, Kulturno informativnom centru, u prostorima SKD Prosvjeta i Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža te dijelom online, sastoji se niza predavanja, panela, promocija knjiga, a uključuje i filmski program.

Od predavanja i panela valja izdvojiti Antikapitalistički seminar koji se održava u sklopu Škole suvremene humanistike, te simpozij Gramsci danas koji je, povodom 130. godišnjice njegova rođenja, usmjeren na revalorizaciju djela ovog iznimno značajnog komunista i filozofa. U filmskom programu svakako se ističe film Tvornice radnicima koji se bavi sudbinom ivanečke tvornice ITAS Prvomajska te nastojanjem da se ondje revitalizira koncept samoupravljanja, a na popratnom će panelu sudjelovati i sami radnici te tvornice.

Više informacija moguće je pronaći na stranicama Subversive Festivala.

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close