AKCIJA

Socijalizam na klupi — Antifašizam


Prije nekoliko dana završio je peti po redu međunarodni znanstveni skup Socijalizam na klupi. Središnja tema ovogodišnjeg skupa bio je antifašizam, kako onaj povijesni, tako i suvremeni.


Ovogodišnji skup Socijalizam na klupi održavao se od 30. rujna do 2. oktobra. Organizator skupa je Centar za kulturološka i povijesna istraživanja socijalizma koji djeluje na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli. Zbog COVID-19 pandemije skup se održavao isključivo online.

Iz bogatog programa izdvajamo da su plenarna izlaganja održali Rasko Močnik, Darko Dukovski i Ivo Goldstein, ali i da je na skupu sudjelovala i Mreža antifašistkinja Zagreba. Naime, naše djelovanje predstavljeno je na okruglom stolu Antifašistički aktivizam, a naše članice predstavile su i projekt Kartografija otpora.

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close