AKCIJA

Začetak partizanskog Hajduka


Na današnji dan, 26. veljače 1944. godine, na partizanskom teritoriju Visa formirana je nogometna grupa koja se uglavnom sastojala od igrača Hajduka.


Grupa koja je tada formirana bila je preteča Hajduka, nogometnog kluba koji se suprotstavio fašističkoj okupaciji, čiji je rad formalno obnovljen 7. svibnja 1944. godine u Narodnom domu na Visu.

Od svoje obnove pa do kraja Drugog svjetskog rata Hrvatski športski klub Hajduk – Narodno oslobodilačka vojska Jugoslavije, kako se tada zvao, odigrao je 90 utakmica s klubovima savezničkih nogometnih momčadi na tri kontinenta.


Igrači i djelatnici Hajduka svojim su otporom fašizmu pridonijeli Narodnooslobodilačkoj borbi i ispisali najslavnije stranice povijesti svog kluba.

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close