AKCIJA

TRNJANSKI KRESOVI 2022.

Vidimo se 7.5. 2022. na nasipu kod Mosta slobode na Trnjanskim kresovima!

Drage sugrađanke i sugrađani, drugarice i drugovi!

Ponovno se okupljamo na nasipu gdje ćemo i ove godine upaliti Trnjanske kresove te zajednički proslaviti dan oslobođenja našega grada od fašističkog okupatora i zločinačke vlasti njihovih ustaških marioneta.

Nažalost, i dalje svakodnevno svjedočimo obezvrjeđivanju značaja ovog dana i svega što je pobjeda nad fašizmom kasnije omogućila. I dalje nam se pred očima povijest besramno falsificira, odnos prema etničkim manjinama i izbjeglicama je sve nehumaniji, a prava žena i LGBTIQ+ populacije kontinuirano se gaze. Širi se opća materijalna nesigurnost, povećava se nezaposlenost u sve nesigurnijim uvjetima rada. Obezvrijeđuju se prava i tekovine socijalističke revolucije za koje su se naši drugarice i drugovi krvavo izborili.

Zato ćemo i ove godine poslati glasnu poruku da od borbe nećemo odustati. Naše zajedništvo nije samo prva, već i posljednja linija obrane svega što je dosad izboreno, no i temelj onoga što će tek doći.

Pridružite nam se na sedmim obnovljenim Trnjanskim kresovima na Savskom nasipu kod Mosta slobode i kluba Močvara / Pogona Jedinstvo, upravo na mjestu gdje su partizani 1945. ušli u grad. Pokažimo zajednički da je Zagreb uvijek bio i ostat će nepokoreni grad!

Proslava na otvorenom trajat će od prijepodnevnih sati uz korisne i zabavne radionice za sve uzraste, prigodnu hranu i piće, štandove Mreže antifašistkinja Zagreba i drugarskih aktivističkih grupa, pjesme zborova te mnoga iznenađenja; a dnevni program zaokružit ćemo, kao i dosad, paljenjem Trnjanskih kresova!

Nakon što na nasipu upalimo kresove selimo se u Močvaru na jedanaesti Antifa night, s line-upom koji uključuje Revirgin, Neon Lies, Cura i Dečko, i posebne goste: Lepša Brena iz Novog Sada!

O svim detaljima programa izvještavat ćemo u nadolazećim tjednima, stoga pratite naše stranice i ovaj event koji ne bi bio moguć bez suradnje s bratskim i sestrinskim udrugama u gradu, a i šire, te podršku Srpsko narodnog vijeća i grada Zagreba. Ove godine posebno smo ponosni na suradnju s Ekoslavijom iz Subotice koji nam po prvi puta dolaze u goste.

★ ! SF / SN ! ★

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close