AKCIJA

Dosta! – solidarno sa ženama (12. svibnja)

Danas na trgovima više hrvatskih gradova iskazuje se solidarnost sa ženama, prenosimo poziv u cijelosti:

Hrabrost Mirele Čavajde da uslijed teške situacije u kojoj se našla progovori o svom stravičnom iskustvu uskraćivanja zdravstvene zaštite, omalovažavanja i maltretiranja u sustavu javnog zdravstva obavezuje nas na solidarnost i otpor.U četvrtak, 12. 5. u 18:00 u Rijeci (Jadranski trg), Osijeku (Trg slobode), Sisku (kod ure), Šibeniku (Poljana), Zagrebu (Jelačićev trg), Splitu (Narodni trg), Zadru (Narodni trg), Korčuli (Spomenik) i Puli (Trg Portarata) iskazujemo solidarnost sa svim ženama koje su doživjele različite oblike nasilja u zdravstvenim ustanovama i kojima se iz dana u dan krše prava na zdravlje osigurana Ustavom i zakonskim okvirima Republike Hrvatske. Pozivamo vas na otpor sustavnom uništavanju javnog zdravstva, za što su odgovorni Vlada RH, Sabor RH, Ministarstvo zdravstva i čelnici javnozdravstvenih ustanova.Ustrajemo na zahtjevima koje smo uputile institucijama vlasti -> https://www.roda.hr/…/zahtjevi-organizacija-civilnog…) i poručujemo:Dosta uskraćivanja zdravstvene skrbi!Dosta ugrožavanja ženskog zdravlja!Dosta političkih igara na račun zdravlja žena!Država je okrenula leđa ženama, ali mi stojimo solidarno jedni uz druge i vičemo DOSTA!

Facebook: https://www.facebook.com/events/361763049318335/?ref=newsfeed

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close