AKCIJA

POLITIČKA ŠKOLA ZA UMJETNIKE (I SVE ZAINTERESIRANE) 2022.: ZAVRŠNO DOGAĐANJE

Petak, 20. 5. 2022. u 20 sati
Šesnaestica, Ozaljska 16, Zagreb

PROGRAM:
20:00
javna izvedba Kazališta potlačenih
sudjeluju: Adriana Hrvatin, Iva Ružić, Milena Obradović, Ana Gvozdić
21:00 promocija Fanzina Političke škole 2022
 

Vizual: Ivor Tamarut


Naša POLITIČKA ŠKOLA ZA UMJETNIKE (I SVE ZAINTERESIRANE) ove je godine ispratila šestu generaciju polaznika. Završno događanje ovog dvomjesečnog obrazovnog programa uključuje kratki performans Kazališta potlačenih nastao iz radionice pod vodstvom Josipe Lulić te FANZIN koji su koncipirale i u potpunosti pripremile polaznice i polaznici. Događanje je ujedno i prilika za okupljanje svih dosadašnjih generacija polaznika i predavača, kao i svih zainteresiranih.

“Ovogodišnji Fanzin nastajao je u zajedničkim razgovorima ispred i u Novoj Bazi, kroz Whatsapp ankete o umjetničkim tehnikama te kao jedini logičan ishod post-prosvjednih uredničkih sastanaka. Prilozi su objedinjeni pod temom rada i umjetničkog organiziranja, a središnji dio zbornika čini pet grupnih kolaža – izvrsnih trupala – nastalih u duhu slavljenja spontane razmjene među polaznicama i polaznicima. Ni pandemija ni rat ni zaoštreni napadi na reproduktivna, radnička i građanska prava u njihovom jeku ne mogu nam oduzeti ono što smo skupno gradili – solidarnost i zajednicu.”

POLAZNICI I POLAZNICE POLITIČKE ŠKOLE ZA UMJETNIKE (I SVE ZAINTERESIRANE) 2022: Ivana Babić, Petra Begović, Chloé Billon, Kiša Bizović Grgas, Mirna Bralić, Alma Gačanin, Marko Galić, Ana Gvozdić, Adriana Hrvatin, Dajana Ivičić, Laila Kasumagić, Melita Kovačić, Lucija Marković, Marina Mlakar, Luka Nikpalj, Milena Obradović, Iva Ružić, Tena Starčević, Ivan Šestan, Ivor Tamarut

UREDNIŠTVO FANZINA: Mirna Bralić, Adriana Hrvatin, Marina Mlakar, Luka Nikpalj, Iva Ružić, Tena Starčević, Ivor Tamarut
DIZAJN FANZINA: Luka Nikpalj
DIZAJN NASLOVNICE: Ivor Tamarut
IZDAVAČ: BLOK – Lokalna baza za osvježavanje kulture

Više o programu ovogodišnje Političke škole za umjetnike (i sve zainteresirane) saznajte ovdje.

PROGRAM FINANCIJSKI PODUPIRE ROSA LUXEMBURG STIFTUNG SOUTHEAST EUROPE. 
GODIŠNJI PROGRAM BAZE PODRŽAVA ZAKLADA “KULTURA NOVA”.

Facebook event ovdje

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close