AKCIJA

MAZ na Zagreb Prideu 2022.!

Četvrtog lipnja 2022. godine održala se 21. povorka ponosa u Zagrebu, koju je, kao i uvijek, organizirao Zagreb Pride.

Povorka krenula je od Rooseveltovog trga te je oko sat vremena ta uvijek šarena i vesela masa marširala kroz centar grada preko Frankopanske ulice, Ilice, Trga bana Josipa Jelačića, Jurišićeve, Draškovićeve te konačno do sad već stare krajnje lokacije, Ribnjaka. Nakon što su organizatori povorke ponosa pročitali proglase te održali razne govore, počeo je program zabave uz nastup beogradske izvođačice Tamare Popović Tam te Zagrebačkog drag kolektiva House of Flamingo. Nakon odličnih nastupa uslijedili su setovi DJ–ice Željke Ru i Puter Štangice. Kao i uvijek bila je predivna atmosfera uz glazbu, sjedenje po travi i ćaskanje, plesanje i slavljenje vrhunca Pridea.

Koliko god da atmosfera kojoj se cijele godine veselimo bila optimistična, radosna i opuštena, nećemo zaboraviti zašto Pride uopće postoji i samo napomenuti da je Zagreb Pride prilika za LGBTQ+ zajednicu i njezine saveznike da se ponosno i nepokolebljivo suprotstave reakcionarnim, homofobnim i transfobičnim elementima naše kulture i društva i da svi kažemo – tu smo i ne idemo nigdje! Kako kažu u samom proglasu: Prije točno dvadeset godina, prvom hrvatskom Povorkom ponosa LGBTIQ+ zajednice, osoba i obitelji iskoračili_e smo iz naša četiri zida i, iako izloženi_e nasilju, mržnji i prijetnjama, postali_e smo vidljivi_e u društvu i počeli_e se boriti za našu slobodu. Zadnja dva desetljeća pružamo otpor fašizmu, netoleranciji, nasilju i klerikalnom ekstremizmu, zagovaramo pravedne zakone, borimo se za sve obitelji i gradimo samosvjesnu, odgovornu i ponosnu LGBTIQ+ zajednicu.”

Mreži antifašistkinja Zagreba je, kao i svake godine, bila čast podržati LGBTQ+ zajednicu. Borba za ravnopravnost nije samo bitka koja se vodi u 6. mjesecu, nego svaki dan svakog mjeseca.

Uzmite trenutak i pročitajte ostatak proglasa Zagreb Pridea!

Smrt homofobiji, transfobiji i mržnji! 

Živio Zagreb Pride!

MAZ

Tekst je financiran sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija Agencije za elektroničke medije za 2022. godinu.

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close