AKCIJA

6. Smoqua – festival kvir i feminističke kulture

Danas, 13. listopada 2022. godine počinje program šestog festivala kvir i feminističke kulture u Rijeci, Smoqua, u Omladinskom kulturnom centru Palach.

Izvor: Facebook događaja

Šesti Festival queer i feminističke kulture Smoqua počinje u četvrtak, 13. listopada i traje do subote 15. listopada 2022. godine. Tema ovogodišnjeg festivala je “pravednost, sestrinstvo, solidarnost”. Posjetitelji će na festivalu moći prisustvovati na 18 različitih događaja, poslušati više od 30 sudionika/ica iz Europe i Amerike, te prisustvovati u radionicama, okruglim stolovima i panelima, gledati filmove i performanse, upustiti se u rundu queer “speed datinga”, uživati u drag showu i još mnogo toga! Svi su eventovi na festivalu besplatni osim Queer-UP! Partyja. 

Otvorenje Festivala bit će u 13. listopada u 18 sati, uz bubnjeve, performans i govor. Isti dan u 18:30 posjetitelji će, između ostalog, moći sudjelovati u okruglom stolu pod nazivom “Nevidljivo – o seksualnosti i rodnim identitetima”, gdje će biti govora o često nevidljivim identitetima o kojima se rijetko progovara čak i unutar LGBTQ zajednice poput aseksualnosti, nebinarnosti i biseksualnosti. 

Sljedećeg dana, u četvrtak 14. listopada, moći ćete uz bubnjarke iz kolektiva Drum ‘n’ bijes iz Zagreba naučiti osnove protestnog bubnjanja, te svoje novostečene vještine pokazati na otvorenju rada austrijske umjetnice Chinagirl Tile. Za prisustvovanje na ovom eventu se potrebno prijaviti. Ako niste zainteresirani za bubnjanje, u isto to vrijeme možete poslušati predstavljanje knjige “Hippocampus” nagrađivane austrijske spisateljice Gertraud Klemm s kojom će razgovor voditi Marija Ott Franolić. Navečer ćete u Art-Kinu Croatia u Krešimirovoj 2 moći pogledati dva filma: “Trans*Gaze” Rose Wiesauer i “For They Know Not What They Do” Daniela G. Karslakea, a nakon prikazivanja će s autorima razgovarati direktorica Liburnia Film Festivala Jelena Androić. 

Na zadnji dan festivala, u subotu 15. listopada, moći ćete u sigurnom prostoru isprobati drag u radionici “Probudi drag u sebi”, te kasnije uživati u drag performansu slovenske drag queen Karmen Daš. 

Više informacija o festivalu možete naći na sljedećoj poveznici.

Facebook događaja: Smoqua

MAZ

Tekst je financiran sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija Agencije za elektroničke medije za 2022. godinu.

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close