AKCIJA

Tribina: Izmjene zakona o zdravstvenoj zaštiti

Prenosimo vam poziv na tribinu u organizaciji Radničkih prava o izmjeni zakona o zdravstvenoj zaštiti. Tribina će se održati sutra, 2. studenog, u Mjesnom odboru Mašićeva (Bukovčev trg 3) u 18 sati

Izvor: Facebook

Najavljene izmjene Zakona o zdravstvenoj zaštiti predviđaju značajne promjene u ustroju i funkcioniranju zdravstvenog sustava. Radi li se doista o modernizaciji sustava i efikasnijoj organizaciji, ili o još jednom koraku ka daljnjoj privatizaciji zdravstva, govorit će Izv.prof.dr.sc. Aleksandar Džakula sa Škole narodnog zdravlja »Andrija Štampar«.

Izv. prof. dr.sc. Aleksandar Džakula, dr. med. /područje organizacija zdravstvene zaštite i socijalna medicina/ Škola narodnog zdravlja »Andrija Štampar« Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu Rockefellerova 4, Zagreb; Rođen je 5. listopada 1973. u Sisku. Godine 1998. završio je Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Specijalistički ispit iz javnog zdravstva položio je 2007. Doktorirao je u prosincu 2009. Godine. Profesionalno je usmjeren na područje upravljanja i organizacije skrbi za zdravlje. Obrazovanje u području organizacije i unapređenja rada zdravstvenog sustava stekao je kroz specijalizaciju iz područja javnog zdravstva te višekratnim boravcima i pohađanjem edukacija u inozemstvu. Do sada je sudjelovao brojnim programima i projektima koji stručno i znanstveno obrađuju probleme skrbi za zdravlje u Republici Hrvatskoj. Među njima su i programi »Zdrave županije« (2002-2008) »Hrvatska zdravstvena anketa 2003.-2008«, „Total Quality Management – TQM“ (2004-2010). Kontinuirano surađuje na projektima koji se provode u okviru promjena zdravstvenog sustava u Republici Hrvatskoj, uključujući rad u stručnim povjerenstvima, radnim grupama te kroz rad na projektima. Aktivno je sudjelovao u izradi dokumenta „Strategije zdravstva u RH 2012-2020“. Koordinator je izrade Strateškog plana za razvoj palijativne skrbi Hrvatskoj. Autor je studija strateškog razvoja za više zdravstvenih programa i ustanova (KBC Zagreb, SB Duga Resa, Ljekarnička komora,…). Aktivno sudjeluje u više civilnih organizacija koje se bave unapređenjem zdravlja. Bio je ili je član je povjerenstva ili radnih skupina Ministarstva zdravstva, Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, Hrvatske liječničke komore…

Moderira: Lada Weygand, Baza za radničku inicijativu i demokratizaciju

Tribina je financirana sredstvima Zaklade Rosa Luxemburg Southeast Europe kroz projekt Preparing the ground for progressive politics

Poveznica za Facebook događaj.

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close