AKCIJA

Škola za društveni i politički razvoj žena “Kata”

Pozivamo vas na sudjelovanje u Školi za društveni i politički razvoj žena “Kata” u organizaciji Srpskog demokratskog foruma. Vremensko razdoblje u kojem je moguća prijava: od 21. do 27. novembra preko poveznice koju možete naći u tekstu:

Izvor: Facebook SDF-a

Srpski demokratski forum pokrenuo je Školu za društveni i politički razvoj žena “Kata” s ciljem da umreži istomišljenike koji uviđaju nepovoljan i nepravedan položaj žena u hrvatskom društvu, te su spremni učiti i raditi na stvaranju ravnopravnijeg svijeta. U pozivu na sudjelovanje u Školi kao probleme ističu, između ostalog, ekonomsku ovisnost i političku podzastupljenost žena, njihovu potplaćenost na tržištu rada, prepreke s kojima se suočavaju kako bi došle do viših pozicija u poslovnoj i političkoj sferi, seksualno uznemiravanje na radnom mjestu i nasilje nad ženama unutar porodice, te generalnu diskriminaciju s kojom se svakodnevno suočavaju na temelju spola, trudnoće i materinstva. Srpski demokratski forum navodi: “Škola će se baviti temama žena na tržištu rada, neplaćenim kućanskim radom, njegovateljskim radom, reproduktivnom pravdom, političkim organiziranjem žena, nasiljem, historijatom ženskih borbi za ravnopravnost, oblicima aktivnog djelovanja u različitim sredinama i kontekstima, umrežavanjem, solidarnošću i mnogim drugim temama.”

Škola “Kata” namijenjena je svim punoljetnim i minimalno srednjoškolski obrazovanim osobama zainteresiranim za politički i društveni rad koje su u stanju redovito i kontinuirano pohađati raznoliki program Škole. Program će trajati od prosinca 2022. godine do lipnja 2023., te će se odvijati kroz šest susreta u obliku predavanja, radionica, tribina, prezentacija, vježbi, filmova i druženja. Susreti će biti jednom mjesečno, vikendom, te će se održavati na više lokacija u Republici Hrvatskoj. 

Na Školu se moguće prijaviti od 21. do 27. studenog, te je za prijavu potrebno ispuniti sljedeći obrazac. SDF pokriti će sve troškove pohađanja škole. 

Više informacija možete pronaći na Facebook poveznici.

MAZ

Tekst je financiran sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija Agencije za elektroničke medije za 2022. godinu.

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close