AKCIJA

Škola za društveni i politički razvoj žena “Kata”

Izvor: Facebook SDF-a

Prenosimo vam poziv Srpskog demokratskog foruma za Školu za društveni i politički razvoj žena “Kata”! Vremensko razdoblje u kojem je moguća prijava: od 21. do 27. novembra preko poveznice koju možete naći u tekstu poziva:

Okolnosti iz naše svakodnevice upućuju nas nažalost na zaključak da je zajednička, kontinuirana i fokusirana borba za ravnopravan položaj žena u društvu nužnost.Ekonomski ovisne, politički i javno podzastupljene, obrazovanije, diskriminirane temeljem spola, trudnoće, materinstva te bračnog i porodičnog statusa, većina među nezaposlenima, potplaćenima, žrtvama spolnog uznemiravanja na radnom mjestu, žrtvama nasilja u obitelji, manjina na visokim pozicijama političkog i poslovnog odlučivanja i sl. neki su od načina opisivanja pretežne realne pozicije žena u Hrvatskoj. Kraće rečeno, društveno, politički, porodično, seksualno i na mnoge druge načine realno- ‘drugotne’.Ne prihvaćajući navedeno nepravedno stanje kao našu zadanost, a trajno inspirirani značajem i doprinosom žena našem društvu, Srpski demokratski forum pokreće Školu za društveno-politički razvoj žena ‘Kata’. Cilj naše škole je kontinuirano i dugoročno povezivati osobe koje imaju hrabrosti realno sagledavati stvarnost, te volje zajedno učiti i raditi na tome da naše društvo bude društvo ravnopravnih i zadovoljnih.Zadovoljstvo nam je obavijestiti vas da su od danas otvorene prijave za školu ‘Kata’. Škola je namijenjena osobama koje su punoljetne, minimalno srednjoškolski obrazovane, koje su u mogućnosti redovnog pohađanja programa i imaju interes za politički i društveni rad i obrazovanje. U slučaju većeg broja prijavljenih prednost će biti dana pripadnicama manjinskih zajednica.Program će se izvoditi putem predavanja, radionica, tribina, prezentacija, vježbi, filmova, druženja i sl. tokom 6 susreta u periodu od decembra 2022. do juna 2023., koji će se organizirati jednom mjesečno, vikendom, na više lokacija u Republici Hrvatskoj. Škola će se baviti temama žena na tržištu rada, neplaćenim kućanskim radom, njegovateljskim radom, reproduktivnom pravdom, političkim organiziranjem žena, nasiljem, historijatom ženskih borbi za ravnopravnost, oblicima aktivnog djelovanja u različitim sredinama i kontekstima, umrežavanjem, solidarnošću i mnogim drugim temama.

Rok u kojem se možete prijaviti je 21. – 27. novembar 2022.

Prijave se vrše popunjavanjem obrasca na linku ispod: https://docs.google.com/…/1FAIpQLSdBsRCySYs…/viewform…U prvom ciklusu biramo 20 osoba koje zadovoljavaju gore navedene uslove. Posebno određena komisija SDF-a provjerit će sve pristigle prijave i već sljedećeg tjedna obavijestiti sve kandidate o rezultatima. Srpski demokratski forum pokriva sve troškove škole: prijevoz, smještaj, hranu, materijale i sl. Budite hrabri i angažirani.

Veselimo se vašim prijavama. I da… znate li možda ko bi mogla biti Kata?

Facebook

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close