AKCIJA

20. HUMAN RIGHTS FILM FESTIVAL

Dvadeseti Human Rights Film Festival održat će se u kinima Kinoteka, Tuškanac, Dokukinu KIC i klubu Močvara od 4. do 11. decembra 2022. godine. Festival će 4. decembra u Kinu Tuškanac otvoriti dokumentarni film “Godine super osmice” nobelovke Annie Ernaux, a ulaz na sve projekcije je besplatan!

izvor: Facebook

Human Rights Film Festival započeo je 2002. godine, te se svakog decembra održava u Zagrebu i Rijeci. Program festivala se sastoji od dokumentarnih i igranih filmova koji promiču multikulturalizam, toleranciju i slobodu govora. Organizatori festivala su Multimedijalni institut (MaMa) te Udruženje za razvoj kulture “URK” (Močvara). 

Popis od 26 filmova koje na ovogodišnjem festivalu možete pogledati je sljedeći:

★ Saint Omer, r. Alice Diop

★ Eami, r. Paz Encina

★ Godine super osmice, r. Annie Ernaux & David Ernaux-Briot

★ Afterwater, r. Dane Komljen

★ Još jedno proleće, r. Mladen Kovačević

★ Barzah, r. Mantas Kvedaravicius

★ Mariupolis, r. Mantas Kvedaravicius

★ Mariupolis 2, r. Mantas Kvedaravicius

★ Partenon, r. Mantas Kvedaravicius

★ Kijevski proces, r. Sergej Loznica

★ Prirodna povijest uništavanja, r. Sergej Loznica

★ Nema medvjeda, r. Jafar Panahi

★ Sparta, r. Ulrich Seidl

★ Priča s Pacifika, r. Albert Serra

★ Da li ste videli ovu ženu?, r. Matija Gluščević, Dušan Zorić

★ Varljiva svjetlost, r. João Pedro Rodrigues

★ Casa Susanna, r. Sebastien Lifshitz

★ Ljubav, smrt i njemačke marke, r. Cem Kaya

★ Nemir, r. Cyril Schäublin

★ Provincijska bolnica, r. Ilian Metev, Ivan Chertov, Zlatina Teneva

★ Banija, r. Nebojša Slijepčević

★ Refrakcije, r. Vladislav Knežević

★ Kako spasiti mrtvog prijatelja, r. Marusya Syroechkovskaya

★ Pomrčina, r. Nataša Urban

★ Mekani brodovi, r. Željko Zorica

★ De humani corporis fabrica, r. Verena Paravel & Lucien Castaing

U Dokukinu KIC će se održavati popratni diskurzivni program, a u Močvari će se odvijati glazbeni program (jedini dio programa za koji se trebaju platiti ulaznice). 

Organizatori posebni naglasak stavljaju na već spomenuti “Godine super osmice”, dokumentarni film Annie Ernaux i njezina sina Davida Ernaux-Briota koji kroz obiteljske arhivske snimke istražuje način života u desetljeću nakon 1968, te na igrani prvijenac dokumentarne redateljice Alice Diop “Saint Omer”, dobitnik nagrade žirija Filmskog festivala u Veneciji, koji je baziran na stvarnom slučaju te nastoji istražiti pitanje “našeg odnosa s majčinstvom, kao i dekonstruirati kontinuirano nasilje nad crnkinjama u francuskom društvu.”

Nagrađivani film “Pomrčina” Nataše Urban imati će na festivalu svoju hrvatsku premijeru, dok će svjetske premijere imati kratki dokumentarni filmovi “Banija” Nebojše Slijepćevića i “Refrakcije” Vladislava Kneževića. 

MAZ

Tekst je financiran sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija Agencije za elektroničke medije za 2022. godinu.

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close