TEKST

“Aktivistička kuharica” Zelene akcije

Zelena akcija izdala je Aktivističku kuharicu, priručnik za klimatski aktivizam. U njoj ćete naći odgovore na pitanja poput što je to klimatska pravda, kako zakuhati klimatsku akciju, tekstove o načinima izravnih uličnih akcija, o transparentima, promociji, grupnom radu te povijesti klimatske akcije. Zavrnite rukave i stavite pregače – priručnik je tu!

Izvor: zelena-akcija.hr

Kako kažu sami izdavači, “Kuharica” je osmišljena kako bi na što jednostavniji način predstavila načine organiziranja za klimatsku pravdu, ponudila praktične “recepte” organizacija različitih vrsta aktivnosti te dala savjete za funkcioniranje aktivističkih grupa, čije je blagostanje apsolutni temeljac kvalitetnog i održivog aktivističkog djelovanja. Ilustracije i slike različitih tipova akcija i procesa pomoći će u razumijevanju toga kako bi konačni rezultat planiranja mogao izgledati.

Preostaje samo da je pročitate! Za više informacija, kao i poveznice za skidanje Kuharice kliknite: Zelena akcija.

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close